El sènior masculí de l'Escala va tornar a guanyar sis jornades després. Contra el Salt (81-69), els d'Albert Clopés van fer un canvi de mentalitat que els va permetre competir el partit -fet que no feien des de fa jornades- i guanyar-lo, en alguns moments amb contundència. Els escalencs, però, encara són quinzens de Primera Catalana amb set victòries i catorze derrotes, tot i que tenen la cinquena posició a només quatre victòries.

A falta de nou partits per acabar la temporada, el primer equip del conjunt altempordanès necessita guanyar tants partits com pugui siní vol descendir a Segona Catalana, ja que de forma directa en baixen fins a tres. Cal apuntar el debut de Terrell McCloud, un aler de 27 anys de Filadèlfia, que ajudarà l'Escala d'aquí a final de temporada.

Qui també va guanyar, a una categoria per sota, és el sènior masculí del Vilafant, que contra l'Onyar va fer un partit molt complet (88-71). Els de Bru Rovira van ser molt regulars durant tot el matx contra un rival directe a la classificació. Els vilafantencs ara són en posicions de play-off de descens (dotzens) tot i que estan empatats els novens, desens i onzens a nou victòries. La victòria permet agafar confiança, abans d'anar a la pista del líder, el Pineda de Mar.

Sense canviar del club però si del resultat, el sènior femení, també a Segona, va perdre a la pista del Cassanenc (71-54). El primer quart (24-10) ja va marcar el tarannà del partit de les noies de Jordi Mallorquí, que no van poder capgirar el resultat en els trenta minuts restants. Tot i la derrota, les vilafanteques són quartes en solitari, amb 13 victòries i vuit derrotes, en el seu segon any a la categoria.

A Tercera, l'Adepaf també va perdre a casa contra el salt (79-88). Els de Jordi Marull van competir fins a al tercer quart (61-57) però en l'últim es van veure superat, en un període molt ofensiu (18-31). Els figuerencs van veure trencada la ratxa de victòries que portaven a casa i ara són setens amb vuit victòries i dotze derrotes, en el retorn a la categoria.

Al grup 1 de Tercera Territorial, el Castelló va tornar a guanyar jornades després contra el Cellera Amer B (81-70). Els altempordanesos van sortir molt endollats, 28-14 al primer quart, que va encaminar la resta del partit, on van saber mantenir l'avantatge. Els castellonins van aconseguir la segona victòria de la temporada, i són novens.

Al grup 2, només l'Escolàpies van vèncer, 56-87 contra el Salt, gràcies a una molt bona segona meitat dels de Tete Quirante (17-51) i segueix en quarta posició. Van perdre, però, el Grifeu-Llançà, contra el Vedruna Palamós (65-75) i l'Escala B, contra el Porqueres B (74-49). Els dos equips són a la part baixa de la taula, setens i desens, respectivament.

Derrota que les allunya de l'ascens

El sènior femení del Roses va perdre el segon partit de la segona fase a la pista de l'Olot (62-51). Les de David Casellas van fer una mala primera part (34-20) i a la segona vam anar sempre a remolc. Amb la derrota les rosinques segueixen segones però a dues victòries de l'Escala, que segueix invicte i que aquesta jornada descansava, i s'allunyen de la possibilitat de l'ascens, que és de forma directa només pel primer classificat. La jornada que ve, l'Escala rep l'Olot B i el Roses visita el Lloret.

En el grup 2 de Tercera, l'Escolàpies va caure a la pista del Cassanenc (58-35) i segueixen a la part baixa de la taula, amb omés una victòria.