El Govern grec ha decidit avui "suspendre" el campionat de futbol després que el propietari del PAOK Salònica, Ivan Savvidis, envaís el diumenge el terreny de joc durant el partit contra l'AEK d'Atenes amb un pistola a la cintura.

"Hem decidit suspendre el campionat", ha anunciat el secretari d'Estat dels Esports Giorgos Vasiliadis, després d'una reunió governamental d'urgència.

Els partits "no es reprendran fins que un nou marc sigui establert, acordat per tots", ha afegit, precisant que està "en contacte" amb la UEFA.

D'aquesta manera el Govern té una resposta contundent als nous episodis de violència en el futbol del país, amb la interrupció del partit PAOK-AEK diumenge després de la irrupció a la gespa de Savvidis, amb una arma a la cintura, per protestar per l'arbitratge.

El polèmic dirigent, un empresari greco-rus de 58 anys, és buscat aquest dilluns a la policia grega, que va emetre una ordre d'arrest per "violació de la llei esportiva", ha assenyalat una font de la investigació.

"En el marc del procediment de flagrant delicte, Savvidis serà arrestat si és localitzat abans de la mitjanit", ha precisat la mateixa font. "Si no és localitzat, serà perseguit segons el procediment normal", ha afegit.

Segons la font, Savvidis "posseeix una llicència" per portar armes, de manera que l'ordre d'arrest correspon a la seva invasió del terreny de joc.

El partit de diumenge disputat a Salònica va ser detingut en el minut 90 quan un gol del defensa capverdià del PAOK, Fernando Varela, va ser primer anul·lat per fora de joc per l'àrbitre Giorgos Kominos, el que va conduir a una forta protesta de l'equip local, després la qual l'AEK va deixar el terreny.

L'AEK va denunciar que Savvidis va entrar al camp amb la pistola a la cintura per amenaçar Kominios.

Unes tres hores més tard Kominos va canviar la seva decisió concedint el gol al PAOK el que li permetria fer-se amb la primera plaça davant de l'AEK si aquesta hipotètica victòria per 1-0 fora acordada.

Kominos no va poder convèncer els jugadors de l'AEK de tornar al terreny en témer per la seva seguretat.