Girona tornarà a ser l'epicentre els dies 16 i 17 de març del ral·li Costa Brava, el més antic d'Espanya. Serà una edició d'impacte, tal com va quedar clar ahir en la presentació al Pont de Pedra de Girona. Segons va revelar l'organitzador, Àlex Romaní, les inscripcions s'han tancat amb xifres rècord: 172 equips inscrits, 70 dels quals estrangers, que provenen de 18 països diferents. Els aficionats podran gaudir de vehicles de 22 marques diferents, totes elles mítiques en la història dels ral·lis durant les dècades dels 70 i 80.

La prova arrencarà divendres que ve, 16 de març, des del podi de sortida instal·lat a l'avinguda Ramon Folch. Aquell dia els pilots faran tres especials pels trams de Santa Coloma-Sant Hilari, Sant Hilari-Osor i Els Àngels. L'endemà els pilots hauran de matinar. La competició començarà a les vuit del matí i hauran d'afrontar vuit trams, quatre d'ells diferents, que es repetiran en dos bucles, amb parada al migdia al parc d'assistència de Domeny-Fontajau. Els trams són Osor, Collsaplana, Grions i Cladells. Un altre punt destacat serà la instal·lació al passeig de La Copa del parc tancat.

Durant la presentació d'ahir Àlex Romaní va agrair el suport de les institucions gironines per poder mantenir «viva» la flama del Ral·li Costa Brava. La prova és puntuable per al Campionat d'Europa d'Històrics en velocitat, especialitat que també puntua per als campionats d'Espanya i Catalunya, així com Legend. En Regularitat, el Costa Brava és puntuable per als campionats d'Espanya i Catalunya en les modalitats d'Sport i Super Sport.

Els aficionats podran gaudir al Parc tancat de La Copa de 172 cotxes de 22 marques diferents, sent les més repetides Porsche, Ford, BMW i Lancia. Els equips provenen de 18 països diferents. Espanya lidera aquest rànquing (102) seguit per França (23), Anglaterra i Itàlia (11) i Finlàndia (5). En el seu parlament, el delegat d'Esports de la Generalitat a Girona, Josep Pujols, va destacar l'impacte econòmic que deixa una prova d'aquestes característiques a la ciutat i comarques, que ell va xifrar en uns 400.000 euros. Per la seva banda tant l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, com el president de la Diputació, Pere Vila, van mostrar el seu suport als organitzadors i l'interès de totes dues institucions per seguir col·laborant amb el ral·li. El Costa Brava reunirà molts pilots destacats com, en velocitat, Lucky Battistolli (Lancia Delta), Valter C. Jensen (BMW M3) i el gironí Francesc Gutiérrez (BMW 325i).