A deu jornades per al final de la competició, Llagostera i Olot se citen avui al Gironès en un duel importantíssim per a les aspiracions de tots dos conjunts. Són quatre els punts que hi ha de diferència entre els dos a la classificació i depenent del resultat final, la situació s'igualaria molt novament o els blaugrana en sortiran molt tocats i els olotins, molt reforçats.

El conjunt local, entrenat per Òscar Álvarez, encara el derbi amb moltes més urgències que el rival. L'equip encadena tres derrotes consecutives que l'han deixat en zona de descens directe a quatre punts de la salvació i a dos de la plaça de promoció de descens. Amb les sensibles baixes del central Pau Bosch i el migcampista Leo Ramírez per sanció, Álvarez va assegurar que «tenim l'Olot a quatre punts i hem de guanyar sí o sí encara que la setmana que ve tindrem un altre partit. No crec que sigui un partit amb molts gols».

Amb la renovació del tècnic Raúl Garrido encara molt present, l'Olot encara el derbi amb una mica més de tranquil·litat que el seu rival i conscient que, en cas de victòria, faria un altre pas de gegant i deixaria a prop del precipici un rival directe. Jordi Masó, sancionat, no podrà jugar davant el seu exequip per sanció i el tècnic valencià va assegurar a la prèvia del partit que Bigas seria titular al carriler esquerre.

El club ha posat a la disposició de qui ho desitgi un autocar gratuït per desplaçar-se al Municipal de Llagostera, on en l'últim partit que hi van jugar es va saldar amb un contundent 5 a 0 a favor dels blaugrana.