El Patinatge Artístic Figueres competirà, per segon any consecutiu, en el Campionat d’Espanya en la modalitat de xou que tindrà lloc aquest divendres dia 9 i dissabte 10 a Avilès amb la presència de 40 clubs de l’Estat espanyol. A terres asturianes, el conjunt figuerenc hi prendrà part amb el grup gran i el petit en categoria sènior amb la intenció de superar el novè lloc que van obtenir ambdós conjunts l’any passat a Lleida. “Quedant sisens amb el grup gran i vuitens amb el petit, estaríem molt contents, és el màxim a què podem aspirar”, comenta Dolors Masias, la presidenta del club.

El grup gran, format per una vintena de membres, es veurà les cares, tal com ha passat en els anteriors Campionats de Catalunya i de Girona, amb el totpoderós CPA Olot, clar favorit al títol i onze vegades campió del Món. Darrere seu hi ha el Girona, subcampió mundial, i el Figueres com a mínim espera posar les coses difícils a altres catalans com el Reus, el Masnou o el Tona. “Olot i Girona són de Primera Divisió, ens els trobem en el campionat provincial i ja sabem que, com a màxim, podem ser tercers”, afegeix Masias.

La coreografia del grup gran aquest cop serà La reina dels dracs, que agafa el relleu d’El Joc del Cupido.

El petit, també amb opcions

L’Olot i el Girona, per exemple, no prenen part en les competicions dels grups petits, on el Maçanet de la Selva és el dominador. El Figueres va quedar vuitè en el darrer Campionat de Catalunya i altres entitats del país com L’Aldea, Matadepera, Lliçà d’Avall o Cassanenc pugnaran pel títol estatal. La dansa de la pluja, substitut de Vendetta, serà la coreografia escollida pels figuerencs en aquest cas.

Un noi i un terç de l’Alt Empordà

Dels 25 membres de xou que té el PA Figueres només hi ha un noi a l’equip, el jonquerenc i vilafantenc Aitor Sacristán, que també exerceix de tècnic al costat de la seva germana Arantxa. Un terç de les patinadores són de l’Alt Empordà (Figueres, Vilafant, la Jonquera i Ordis) i la resta venen de Girona, Banyoles, Santa Coloma de Farners, Sarrià de Ter i fins i tot de Vilanova i la Geltrú.