El FC Barcelona ha fet un pas importantíssim per a la reconquesta de la Lliga espanyola, amb una victòria per 1-0 a casa davant l'Atlètic de Madrid gràcies a un gol de falta de Lionel Messi, amb la qual cosa augmenta la seva avantatge a 8 punts.

La jornada de meitat de setmana, en què l'Atlètic havia golejat el Leganés i el Barça havia ensopegat amb un empat a Las Palmas, havia reduït el marge dels catalans a 5 punts i aquest partit es presentava gairebé com una final per a l'equip de Diego Simeone, que en cas de guanyar s'hagués acostat a dos punts.

En comptes d'això acaba a 8 punts, quan queden onze jornades per al final, aconseguint a més l'avantatge entre els dos duels particulars entre tots dos, que determinen l'ordre en cas d'empat a punts.

Messi, un cop més, va ser l'heroi per l'afició del Camp Nou, aconseguint l'únic gol del partit, de falta directa al minut 26, fent inútil l'estirada de Jan Oblak.

L'astre argentí continua batent rècords: ha signat 5 gols de falta directa en aquesta Lliga, cosa que no havia aconseguit mai en una mateixa temporada.

Ha anotat de falta en les tres últimes jornades (Girona, Las Palmas, Atlètic), el que el converteix en l'únic jugador a 30 anys a encadenar una ratxa així en tres partits seguits de la Lliga espanyola.

A la taula de màxims golejadors, Messi va tornar a augmentar el seu avantatge sobre el segon: ara suma 24, quatre més que el seu company uruguaià Luis Suárez, a qui se li va anul·lar un gol al minut 75. Instants després es va anul·lar un gol a l'Atlètic, que havia marcat Kevin Gameiro però no va pujar al marcador per fora de joc de Diego Costa.

La mala notícia de la tarda per al Barça va arribar en forma de lesió d'Andrés Iniesta, que va ser canviat al minut 35 pel portuguès André Gomes, amb un problema al bíceps femoral de la cama dreta. A l'espera de conèixer l'abast de la lesió, és un cop per a Ernesto Valverde pensant entre altres dates importants en el partit del 14 de març contra el Chelsea al Camp Nou, a la tornada dels vuitens de final de la Lliga de Campions (anada: 1-1).