La UD Las Palmas i el FC Barcelona van empatar aquest dijous a l'Estadi Gran Canària (1-1) en la 26a jornada de Laliga Santander en un partit en què els blaugranes van arrencar disposats a solucionar-ho, que se'ls va posar de cara però després la relaxació i la reacció dels canaris, que van empatar de penal i van aguantar estoics, va fer que es deixessin dos punts que estrenyen la taula.

Un punt d'or per a Las Palmas, que s'acosta a poder abandonar la zona vermella de la taula. El Barça, en canvi, es deixa dos punts de summa importància ja que ara l'Atlètic de Madrid, que sí va guanyar amb autoritat al Leganés (4-0), es queda a només cinc punts a l'espera de la 'final' entre tots dos del proper diumenge al Camp Nou.

Va perdonar el Barça seus millors ocasions, les que va tenir en l'arrencada del duel, i només Leo Messi va signar un autèntic golàs de falta directa que va donar avantatge als d'Ernesto Valverde. Els canaris, de menys a més, van seguir una pauta ben clara basada en una bona defensa i en intentar aprofitar alguna ocasió i aquesta va arribar de penal.

Sí que es va acostar a l'àrea de Marc-André Ter Stegen el conjunt de Paco Jémez, però sense arribar a tenir ocasions clares. El Barça, que dominava la pilota i el joc, tampoc va tenir massa ocasions i es va estavellar una i altra vegada contra el mur dels locals, infranquejable. Els últims minuts van ser de frontó més que de futbol, ??però Chichizola i la seva defensa van poder celebrar l'empat.