L’Alt Empordà ha estat seu, els darrers anys, de Campionats del Món de vela, windsurf i kitesurf i el 2020 podria rebre el de vol indoor. Es tracta d’un esport impulsat en el país pel Windoor Túnel de Vent d’Empuriabrava, un complex amb cinc anys de vida que es veu capacitat d’acollir el Mundial el 2020. I més, després d’haver preparat amb èxit i per cinquena edició els The Wind Games, a inicis de febrer, amb la participació de 200 voladors d’elit internacional. “Ens han tirat la canya perquè l’organitzem. La proposta la farem per acollir-lo el 2020, serà el gran objectiu d’aquest any. Vam pensar d’intentar fer-ho abans, però se’ns adjuntava amb l’obertura del Windoor Barcelona d’aquest 2018”, explica Aida Rico, la directora del centre, en una entrevista al Setmanari de l'Alt Empordà.

Si bé des de la direcció consideren que The Wind Games té més repercussió mediàticament que un Mundial, d’aquí dos anys no volen deixar escapar l’ocasió de tornar a estar en el mapa de vol indoor, en una prova que corre sota l’organització de la Federació Aeronàutica Internacional (FAI).

Els The Wind Games d’Empuriabrava, organitzats en aquest cas per l’equip del Windoor, van ser seguits per més de 2 milions d’internautes a les xarxes socials i formen part d’una desena de competicions internacionals que es complementen amb el Campionat del Món, celebrat els darrers anys a Canadà, Polònia i la República Txeca, i on el Windoor hi ha pres part amb diferents equips.

Un esport olímpic a París2024?

Des del vol indoor es reclama més reconeixement en tots els àmbits i això passa, per exemple, per ser considerat un esport olímpic. Gràcies a proves com els The Wind Games, el Comitè Olímpic Francès estudia presentar el vol indoor com una nova candidatura olímpica pels Jocs de París2024. “Seria espectacular i un premi al nostre esforç. Quan vam entrar en aquest món el vol indoor no estava federat en cap país”, afegeix Rico, que creu que el nou túnel de vent que s’inaugurarà a finals d’any a l’estadi de futbol de l’Espanyol no serà competència amb el d’Empuriabrava perquè “el turisme és diferent”.