El sènior femení de l'Escala, que juga a Tercera Catalana, va vèncer aquest cap de setmana el Blanes, fins ara imbatut, per un clar 72-35. Les noies de Susi Martí i Pau Esponellà són ara les úniques invictes de la categoria, tant en la primera fase com en aquesta segona, on buscaran assolir l'ascens a Segona Catalana. Les escalenques van dominar tot el partit -25-9 al primer període. Un exemple de la superioritat que van mostrar va ser l'últim quart, ja que amb tot resolt el van dominar per 12-0.

A més, les noies de blau cel van jugar la setmana passada la jornada del 17 de febrer, així que ja saben que mantindran el comptador de derrotes almenys una setmana més.

Sense marxar de l'Escala, però amb una dinàmica totalment diferent, el sènior masculí va perdre altre cop, en aquest cas contra el Ramon Llull (58-80), i es complica una mica més la salvació matemàtica de Primera Catalana (són quinzens), tot i que només la té a dues victòries, ja que la lliga està molt igualada. Els d'Albert Clopés, amb moltes baixes, només van aguantar els dos primers quarts (30-36), però a partir de llavors els barcelonins van dominar el partit.

Dues categories per sota, l'Adepaf va aconseguir la tercera victòria consecutiva a casa, contra el Torroella (76-63). La bona primera meitat dels figuerencs els va permetre aconseguir l'avantatge suficient per anar tranquils la segona meitat.

Els de Jordi Marull són el primer equip a salvar-se matemàticament i buscaran seguir amb la bona dinàmica fora de casa la setmana que ve a la pista del Bencriada, setè classificat.

A Tercera Territorial, el Castelló, en el grup 1, va perdre a la pista del Begur (74-56) i és l'últim de la taula classificatòria amb només una victòria. En el grup 2, el Grifeu-Llançà, va guanyar contra el Salt (76-68) gràcies a una molt bona segona part i és vuitè amb dues victòries.

El Vilafant perd el lideratge

Finalment, el sènior femení del Vilafant, que anava líder, va perdre a la pista del Tordera -que ara és el líder- per 55-50. Tot i el bon començament de les vilafantenques, un mal últim quart va donar la victòria a les locals i les de Jordi Mallorquí són ara quartes de segona Catalana en el segon any a la categoria.

També en femení, en el grup 2 de Tercera Catalana, l'Escolàpies va jugar el partit ajornat de la primera jornada de lliga contra el Cornellà del Terri, en què les figuerenques es van retrobar amb la victòtria, la primera en la segona fase (74-22).