Si a Primera Divisió pràcticament tots els equips han mogut les plantilles en el mercat d’hivern, la representació altempordanesa de Segona Divisió B cap avall tampoc s’ha mostrat passiva durant aquest període. Mentre que en la categoria de bronze i Tercera Divisió la finestra es va tancar el passat 31 de gener, a partir de Primera Catalana els clubs poden seguir movent peces. Els tres equips locals més ben situats, Peralada-Girona B (Segona B), Figueres (Tercera Divisió) i la Jonquera (Primera Catalana), han presentat com a mínim tres moviments, ja sigui en forma d’entrada o de sortida. Curiosament, tots tres també han canviat, per diferents motius i amb la permanència com a objectiu, els entrenadors, amb les arribades de Narcís Pelach Chicho, Jose Luis Gordillo-Damià Abella-Aitor Yeto i Jordi Boix-Lluís Moñino, respectivament.

En el Peralada, amb la missió d’escapar-se del descens a Tercera Divisió ha arribat gairebé un jugador per línia: el porter Marc Vito (Extremadura), el central Santi Bueno (Barça B) i el davanter Manel Martínez (Llorca). En canvi, han marxat Javi Sánchez (Rápido de Bouzas), Pol Blay (Pobla de Mafumet) i Draman Konaré (l’Hospitalet).

Cinc adeus a la Jonquera

El Figueres, per la seva part, ha tingut tres altes i tres baixes en el gener: com a novetats hi ha Marc Bonaventura, que inicia una segona etapa procedent del Palamós, Jordi Hostench, amb experiència a Segona B, i Pere Espuña, que ve d’una aventura en el San Lazzaro italià. De Vilatenim, han enfilat el camí de sortida David Payan (Manlleu), Joel Vilalta (Llagostera B) i Dani Gómez (Minerva murcià). Mentrestant, la Jonquera ha tingut més baixes que altes i ha apostat pel mercat local per apuntalar l’equip, amb l’arribada de Migue Martin, fitxat fa pocs dies del Llançà, i el porter Dani Lobato (Base Roses). Fins a cinc jugadors han dit adeu en el mercat d’hivern: Javi Revert, Mamau Jabbie, Álvaro Fernández, Oriol Pujadas i Marc Nieto.

L’Escala fitxa el porter Xavi Gallego

A Segona Catalana, l’Escala ha tingut tres adeus -Jose Flores, Ba Cámara i Ivan Vargas- i ha lligat el fitxatge del porter Xavi Gallego, sense equip i ex del Figueres, Peralada i la Jonquera, després de la lesió al genoll de Joan Ureña. El Marca de l’Ham i el Roses, que busquen la permanència, han incorporat dues peces: Raül Blanco (Base Roses) i Arnau Lagresa (Vilabertran) pels figuerencs; i Edu Cortés (Agullana) i Adrián Sánchez (Sant Miquel) pels de Mas Oliva.

El líder fitxa i el St. Pere mira la 2a

La Tercera Catalana tampoc ha quedat exempt de canvis. El líder Base Roses ha contrarestat les sortides de Dani Lobato, Raül Blanco i Hafid amb els reforços del porter Eric Godo (Vila-sacra) i d’Abde Bentarifet (Palau-saverdera). L’Agullana, com a filial de la Jonquera que és, ha cedit Bruno Müller i Àlex Alaminos, però ha fitxat Jose Cámara i Miguel Díaz, que estaven sense equip. Encara amb opcions d’ascens hi segueixen l’Empuriabrava-Castelló, reforçat amb el davanter corpulent Palli, i el Sant Pere Pescador, que ha pescat a Segona amb Meli Ribera (Roses) i Ba Cámara (l’Escala).

El Navata incorpora quatre jugadors per ser campió de Quarta

El Navata vol pujar a Tercera Catalana aquesta mateixa temporada i, si pot ser, com a campió de Quarta. Hi ha dues places d’ascens en joc i la igualtat del grup fa que, actualment, es jugui el privilegi juntament amb el Cabanes, Espolla, Portbou i l’Armentera. Els navatencs són líders amb dos punts de coixí i per afrontar la segona volta amb garanties han ampliat la plantilla, que els havia quedat curta i en què sovint havien de recórrer als juvenils.

De les quatre cares noves que ha tingut el conjunt de Manel Cabezos destaca l’arribada del davanter Carlos López, fitxat del Girona C, de Segona Catalana. El jugador palamosí ha marcat 11 gols en els 5 partits que porta en el Navata i ha arribat a trepitjar la Segona B al llarg de la seva trajectòria. L’ex de la Jonquera, Palamós, Guíxols, FE Figueres, Ripoll i Formentera és un dels nouvinguts del Navata juntament amb l’ofensiu Adri Marin, que inicia una segona etapa procedent del Llançà, Aitor Morte (Portbou) i Jose Pérez (la Jonquera juvenil).

Per la seva part, un dels seus rivals directes, el Cabanes, ja comptava amb una plantilla àmplia, però en aquest mercat d’hivern ha apuntalat el grup amb el retorn del migcampista Carlos Castillo, que estava en el Vilamalla.