19 de gener de 2018
19.01.2018
40 Años
40 Años
Curses

L'Entre Castells de Vilajuïga consolida els cinc circuits i la fira a la 5a edició

Del 2 al 4 de març el GE Capgirell de Vilajuïga torna a preparar cinc proves pel Cap de Creus i estands de muntanya i aventura

19.01.2018 | 15:35
L´Entre Castells, presentada aquest divendres a la BMW de Figueres

La cinquena edició de l´Entre Castells de Vilajuïga tindrà lloc el cap de setmana del 2 al 4 de març que ve amb un projecte plenament consolidat que mantindrà les cinc curses pel Parc Natural del Cap de Creus i la fira de muntanya i esports d´aventura. L´esdeveniment, presentat aquest divendres a Figueres, a la seu d´Oliva Motor Girona (BMW), patrocinador oficial, és organitzat pel Grup Excursionista Capgirell i trepitjarà un total de cinc municipis: Vilajuïga, Palau-saverdera, Pau, Llançà i el Port de la Selva.

Les proves –uneixen el castell de Quermançó i el de Sant Salvador– seguiran sent les mateixes de l´any passat, on van arribar a concentrar prop de 600 participants: trail (30 km), express (16 km), sprint (8 km), vertical i kids.

Corredors de Bèlgica i Dinamarca

Les curses de 30, 16 i 8 km seran el diumenge dia 4 al matí. "La trail és la prova reina que porta a conèixer tota la Serra de Rodes, és una bona manera de conèixer el territori. L´express és on hi ha la majoria de participants i el circuit és més ràpid i l´sprint és per a corredors que s´inicien en aquest món", detalla Èric Torres, president del Capgirell. El dia abans, dissabte, serà el torn de la vertical i la kids: "La vertical és la més dura i intensa i la kids volem donar un valor afegit a les curses infantils", afegeix el vilajuïguenc.

Paral·lelament, els organitzadors alcen en el mateix esglaó la fira: "Ens permet tenir un cap de setmana compacte, tant important és la cursa com la fira, ha agafat protagonisme", apunta Gabriel Campistol, membre del Capgirell. És prevista l´assistència d´una vintena d´estands i també hi haurà xerrades, presentacions de llibres i activitats infantils, entre d´altres.

Més de mig miler de corredors podrien tornar a participar a l´Entre Castells, que ha agafat ressò a l´exterior i ja hi ha apuntats "un grup de belgues i de danesos", conclou Torres. Les inscripcions, d´entre 10 i 25 euros, ja estan obertes en el web d'Entre Castells.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema