Yerry Mina, de 23 anys, va ser presentat ahir al Camp Nou com a nou jugador del Barça, fins al 2023, procedent del Palmerias. El central es converteix en el primer jugador colombià a vestir la samarreta blaugrana.

En l'acte de presentació, Mina va agrair l'ajuda a tots els que han fet possible el seu fitxatge pel Barça, un club que va definir com «el millor del món».

El defensa colombià, designat millor central de la Sèrie A brasilera el 2016 i del Campionat Paulista el 2017, es va declarar fan del Barça des de fa anys i va afirmar que el va sorprendre la humilitat que li va transmetre Leo Messi en el seu primer contacte amb el davanter argentí.

El nou fitxatge blaugrana va remarcar durant tot l'acte de presentació que es troba «tranquil» i que el seu objectiu ara mateix es aprendre i treballar per tenir èxit a Barcelona i poder anar al Mundial de Rússia de l'estiu vinent amb la seva selecció.

Durant la roda de premsa, Mina va llevar importància a les seves celebracions en forma de ball i va assegurar que mirarà de «gestionar l'adrenalina». El nou jugador blaugrana també va assenyalar a Gerard Piqué, Javier Mascherano i Samuel Umtiti com a referències en el lloc de central que ocupa, després de començar la seva carrera com a migcampista i acabar-se reciclant.

L'anècdota la va protagonitzar una vegada va saltar a la gespa del Camp Nou per fer els tradicionals tocs amb la pilota. El central colombià va trepitjar el camp descalç. Un ritual que repeteix sempre quan s'estrena per primera vegada en el que serà el seu estadi.

Per la seva part, el president del Barça, Josep Maria Bartomeu, va explicar l'avançament d'un fitxatge previst per a final de temporada, esperant que sigui «determinant». Durant la roda de premsa d'ahir a la tarda, l'entrenador blaugrana, Ernesto Valverde, també va tenir algunes paraules sobre el fitxatge. El Txingurri va declarar que «el joc aeri de Mina és espectacular» i que «anirà bé» a l'equip. També va treure importància als balls del central colombià afirmant que «una mica d'alegria mai va malament» a l'equip, però el que li agrada dels seus jugadors és que facin gols.