La tinenta d´alcaldia i regidora d´Educació i Esports de l´Ajuntament de Girona, Isabel Muradàs; el diputat d´Esports de la Diputació de Girona, Carles Salgas; el president de la representació territorial de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ), Francesc Xavier Santaló, i el representant territorial de l´Esport de la Generalitat de Catalunya, Josep Pujols, han presentat aquest matí la iniciativa "Girona, capitalitat del bàsquet femení 2018".

Girona agafa el relleu en la capitalitat del bàsquet femení a Catalunya a Sant Feliu de Llobregat, que va convertir-se l´any passat en la primera ciutat que va ostentar aquest títol. La Federació Catalana de Basquet va crear el 2017 aquest segell amb l´objectiu de potenciar el paper de la dona dins l´esport i dins del bàsquet.

Al llarg de l´any s´han organitzat diverses activitats a la ciutat amb motiu de la capitalitat del bàsquet femení. La primera iniciativa serà un 3x3 de la representació territorial de Girona de la FCBQ en categoria júnior i sènior que es farà el 27 de gener i cal destacar la implicació de la campanya en la ciutat, per exemple, amb la decoració d´una façana amb motius relacionats amb el món del bàsquet durant Girona, Temps de Flors i amb la presentació de l´exposició de la Fundació del Bàsquet Català "100 anys de bàsquet a Catalunya".

La 6a Jornada de l´Esport Femení; un 3x3 organitzat per la representació territorial de l´Esport en categoria mini, preinfantil, infantil i cadet femení; un partit de Copa Catalunya Femenina del GEiEG que es retransmetrà per tot Catalunya a través de la cadena La Xarxa; l´acollida de la final del Campionat de Catalunya Júnior o Cadet Femení Preferent; l´acollida de la final a quatre de la Copa Catalunya Femenina; la trobada final d´escoles en el marc de la 33a Jornada de Recreació i Esport; un partit de bàsquet femení en cadira de rodes; el Memorial Mateu Pell; el Torneig Joan Canals i la Lliga Catalana femenina completen la programació d´activitats aquest any. A més, s´organitzaran clínics i tallers per a entrenadors, jornades de bàsquet a les escoles, concursos de dibuix i fotografia i es lliuraran entrades a jugadores de bàsquet per anar a veure els partits dels principals equips femenins.

"L´Ajuntament de Girona porta a terme un pla d´accions dins del projecte del foment de l´esport femení amb l´objectiu de potenciar la pràctica esportiva i també per evitar que amb l´edat les noies deixin de practicar esport i es dediquin a altres activitats, un fet que queda constatat actualment. Per això, procurem revertir aquesta tendència i ho fem a través de diverses iniciatives, com la de la capitalitat del bàsquet femení, que posa sobre la taula la capacitat que té l´esport de complementar la formació de les persones", ha destacat la regidora Isabel Muradàs.

"Girona, capitalitat del bàsquet femení 2018" està organitzada per l´Ajuntament de Girona i la Federació Catalana de Basquetbol i compta amb la col·laboració de la Diputació de Girona i la Secretaria General de l´Esport de la Generalitat de Catalunya i el suport dels clubs de la ciutat de Girona.

Cal assenyalar que al 2018 l´Estat espanyol serà la seu Mundial de bàsquet femení, l´anomenat Universo Mujer.