El FC Barcelona va aconseguir la seva tercera victòria consecutiva vencent (3-0) en la visita del Llevant al Camp Nou, en una divuitena jornada de la Lliga en què Leo Messi va celebrar el seu partit 400 en la competició amb un matiner gol que va encarrilat el triomf blaugrana, i Ousmane Dembélé va ser titular gairebé quatre mesos després de la seva lesió. Els d'Ernesto Valverde van tornar a guanyar en un campionat de lliga en què es mantenen invictes i amb nou punts d'avantatge sobre el segon, l'Atlètic de Madrid, gràcies als punts en la primera part de Messi i Luis Suárez, que van acabar amb qualsevol possibilitat dels llevantins d'obtenir punts a la Ciutat Comtal. El Txingurri, que va utilitzar els menys habituals dijous en el partit de Copa del Rei a Vigo contra el Celta, va posar sobre la gespa gran part dels titulars, incloent entre ells un Dembélé que va sortit per primera vegada des que el 16 de setembre sofrís el trencament del tendó del bíceps femoral en el camp del Getafe. També va ser-hi present Javier Mascherano, que segueix comptant per al tècnic blaugrana malgrat els rumors de la seva marxa a la Xina i que va jugar en el lloc d'un Gerard Piqué suplent.

Els blaugrana van formar un 4-4-2 amb Andrés Iniesta en el perfil esquerre i Dembélé en el dret que va donar total llibertat a un Messi que va tornar a ser decisiu amb el seu setzè gol de Lliga de la temporada. El '10' es va associar per enèsima vegada aquesta temporada amb Jordi Alba i va batre Oier amb una volea que va copejar en el pal abans d'entrar, pocs minuts després de l'arrencada del matx. Els de Juan Muñiz, replegats i intentant sortir al contraatac, van demostrar la velocitat necessària per poder fer mal després de robar la pilota, però no van estar encertats i van possibilitar que un còmode Barcelona gaudís d'ocasions per ampliar el marcador. El conjunt culer no va tenir el punch d'altres vegades, estavellant-se en més d'una ocasió amb els reflexos d'Oier. No obstant això, a la tercera va ser la vençuda per a un Luis Suárez que va demostrar el seu bon moment de forma marcant per cinquena jornada consecutiva amb una volea que va entrar per l'esquadra de la meta llevantinista.

Dos gols per sota, els valencians no van abaixar els braços i van millorar el seu rendiment després del descans, ajudats per la relaxació blaugrana. Messi va perdre presència i els de Muñiz van començar a somiar a retallar diferències. El Llevant no va podre batre un Marc-Andre Ter Stegen que va mantenir el còmode avantatge dels seus, evitant la més clara dels visitants en un mà a mà amb Shaq Moore que va detenir amb el peu, per seguir sent el porter menys golejat de la Lliga amb 7 punts rebuts en 18 partits.

El Barcelona no va saber adormir el xoc, malgrat els canvis d'un Valverde que va retirar Dembélé per reforçar el centre del camp. El francès, de més a menys durant el duel, es va retirar sense haver brillat al nivell dels seus companys d'atac, amb la pressió afegida del recent fitxatge de Philippe Coutinho, procedent del Liverpool, que se sumarà a la competència ofensiva del club. El cansament dels valencians i el descens del ritme va impulsar Valverde a introduir en el terreny de joc un José Arnaiz que va debutar a la lliga després de les seves bones actuacions a la Copa del Rei -tres gols en tres partits- amb els catalans.

Amb tot decidit, Messi va regalar a Paulinho el 3-0 final que torna a col·locar els blaugrana nou punts per sobre de la segona posició de l'Atlètic de Madrid i que suposa la sisena jornada seguida sense guanyar a La Liga per al Llevant. La victòria d'ahir permet els de Valverde aparcar de nou la Lliga i centrar-se altra vegada en la Copa del Rei on dijous disputarà la tornada de l'eliminatòria dels vuitens de final contra el Celta al Camp Nou. En l'anada la setmana passada a Balaídos, els blaugrana van aconseguir un empat a un gràcies a una diana de Jose Arnáiz. Previsiblement, Valverde podria tornar a apostar pels homes menys habituals a la Lliga a excepció de Messi i Luis Suárez i de Piqué, que ahir va ser suplent.