Quan arriben les festes nadalenques, una de les millors maneres per cremar els canelons, l'escudella, la carn d'olla i els torrons és calçar-se les vambes. A l'Alt Empordà, el calendari tornarà a vessar i un total de sis curses es concentraran entre el dimarts dia 26 de desembre, per Sant Esteve, i el diumenge dia 31, per Sant Silvestre. Municipis com la Jonquera, Terrades, l'Escala, Cadaqués, Fortià i Navata tornaran a acollir proves, la majoria amb un caràcter solidari, festiu i on les classificacions acaben important més aviat poc.

Començant per Sant Esteve, a les 10 del matí, n'hi haurà tres a la mateixa hora: la Jonquera, Terrades i l'Escala. En el poble alberenc, tindrà lloc la setena edició de la Cursa de la Dona, organitzada pel Centre Excursionista Jonquerenc a benefici de l'Oncolliga -la inscripció va entre 10 i 12 euros i hi poden participar homes i dones. El recorregut serà de 5 km, es pot fer corrent o caminant i una de les novetats és la inclusió d'un circuit infantil, de 500 m i fins als 8 anys, anomenada Cursa de la Nena.

Per la seva part, la Societat de Caçadors de Terrades organitzarà la tercera Sant Silvestrerradenca, amb un nou recorregut, de 4 km, que també es pot fer amb el ritme que es vulgui. Els 3 euros íntegres de la inscripció es donaran a La Marató de TV3 i la jornada acabarà amb una Quina solidària.

D'altra banda, la Cursa de Sant Esteve de l'Escala tindrà 6 km i un circuit infantil, però aquesta vegada el recorregut s'iniciarà a la platja de la Punta, la que hi ha en el nucli antic. És impulsada per l'Escala-Empúries Flama91 i la inscripció és de 4 euros.

Les tres opcions de l'últim dia

Poques hores abans de menjar el raïm, també és un bon moment per agafar les sabatilles esportives. Per Sant Silvestre, el diumenge dia 31, n'hi ha tres de previstes en hores diferents. La més matinera serà la de Cadaqués (11 h), gratuïta i amb distàncies de 10 km per als adults i de 400 a 800 m per a la mainada. A cost zero també serà la de Fortià, a les 4 de la tarda, coneguda com la més Patxanguera de l'Empordà, amb un recorregut de 4,5 km que segueix l'itinerari Saludable de Dipsalut i organitzat pels Joves de Fortià.

I l'última de l'any tornarà a ser a Navata, ja en la foscor (18 h), amb la quarta Sant Silvestre Navatenca. Els recorreguts de 2,5 i 5 km variaran mínimament i els 3 euros de la inscripció aniran a benefici del Centre de Lleure el Dofí.

Una seixantena d'inscrits a la Cursa de Nadal Solidària de Portbou

La primera prova amb caràcter nadalenc va tenir lloc diumenge passat a Portbou, amb la segona edició de la Cursa de Nadal Solidària. Aquest cop hi van prendre part un total de 59 persones i 10 gossos, que van resseguir corrent o caminant els circuits de 2,5 i 5 km. La cursa portbouenca tenia caràcter benèfic per a Càritas i es van recaptar un total de 272 euros. En l’àmbit de resultats, els guanyadors de la distància llarga van ser Xavier Loste -per davant Gerard Garrote i Xavi Díaz en masculí-, i per Alice N., que en el podi femení va estar acompanyada per Quima Casas i Meme Martínez.