L'equip sub-18 del Club Escacs Alt Empordà va ampliar el palmarès del club, durant la setmana passada a Benidorm, amb el sotscampionat de la 10a edició de la Copa d'Espanya per equips. L'equip que té la seu a La Cate de Figueres estava format per quatre peces: dos que competeixen habitualment amb l'entitat (el cabanenc Oriol Serra i el figuerenc David Núñez) i dos fitxatges per al torneig (el barceloní Max Orteu i el canari Daniel Guerra).

El conjunt altempordanès sortia en quarta posició del rànquing d'un total de 25 equips d'arreu de l'Estat Espanyol i el campionat es va jugar a set rondes. L'Alt Empordà només va ser superat a la classificació final pel Peona i Peó de Barcelona i va patir una única derrota contra el número 1 del rànquing, el Mislata de València, que acabaria quart. El Lorca, de Múrcia, que en l'última ronda va tenir l'ocasió de donar el títol a l'Alt Empordà si vencia el Peona i Peó, va completar el podi. Això sí, l'Alt Empordà va ser l'únic equip capaç de vèncer el campió durant la jornada (2,5 a 1,5).

Aquest, va ser el millor comiat de la categoria per a joves com Serra i Núñez, ja que deixaran de ser sub-18 aviat per passar a sèniors, si bé hi ha molt poques competicions juvenils, de la categoria sub-20, la qual els tocaria.

Amb aquest sotscampionat a la Copa d'Espanya a Alacant, l'Alt Empordà completa un 2017 per emmarcar, ja que a l'octubre s'havia proclamat vencedor del Campionat de Catalunya d'Edats per equips sub-12 a Tarragona.