El davanter francès Ousmane Dembélé, operat al bíceps femoral el passat 19 de setembre, ha participat avui per primera vegada des d'aleshores en una part de l'entrenament amb la resta del grup.

Dembélé ha pres part d'un rondo, una de les habituals rutines de tècnica individual que des de fa anys utilitzen els equips blaugranes. Posteriorment el francès ha continuat amb la seva feina de readaptació i ha realitzat un circuit, segons ha informat el club blaugrana.

El davanter es va lesionar el passat 16 de setembre a Getafe. Tres dies després va viatjar a Finlàndia per ser intervingut per l'especialista Sakari Orava d'un trencament en el tendó del bíceps femoral de la cama esquerra, una lesió complexa i que precisa una recuperació amb molta prudència.

El període de recuperació es va establir en tres mesos i mig i des de l'operació ja han transcorregut dos i mig, de manera que en cas de seguir els terminis previstos el davanter estaria en plenes condicions per als primers partits de l'any vinent.

Dembélé ha estat la sorpresa de l'entrenament que avui ha dirigit Ernesto Valverde, just el dia després que el Barça tanqués la primera fase de la Lliga de Campions amb una victòria davant l'Sporting de Portugal (2-0) i com a primer del seu grup.

A l'entrenament d'avui, dos jugadors també lesionats, Javier Mascherano i Rafinha Alcántara, han continuat els seus processos de recuperació, mentre que Valverde ha recuperat el turc Arda Turan, després de diferents problemes físics que ha arrossegat en les últimes setmanes.

En la sessió d'avui hi han pres part els jugadors del filial Palència, Aleñá, David Costas, Jose Arnaiz i Oriol Busquets, així com el porter del juvenil A Iñáki Peña.

Els blaugranes, classificats per als vuitens de final de la Champions -el sorteig se celebra dilluns que ve-, tenen tres partits de la lliga per davant abans de final d'any, diumenge contra el Vila-real a l'estadi de la Ceràmica. Valverde ha donat descans al seu equip fins divendres que ve (11:00 hores).