Celta-Barcelona, Numància-Reial Madrid i Lleida-Atlètic de Madrid són tres dels emparellaments estrella dels vuitens de final de la Copa del Rei de futbol que va determinar el sorteig efectuat ahir al migdia a la Ciutat del Futbol de Las Rozas. El vigent campió de Copa, el Barcelona, s'enfrontarà al Celta de Vigo, amb el qual va empatar dissabte passat al Camp Nou en Lliga (2-2) i que les dues últimes temporades va eliminar l'Atlètic de Madrid i el Reial Madrid. El conjunt català es va desfer en setzens de final del Reial Múrcia, de Segona B, mentre que el Celta va despatxar l'Eibar.

L'anada d'aquesta eliminatòria entre Barcelona i Celta serà a Balaídos, mentre que la tornada es disputarà al Camp Nou. Guillermo Amor, responsable de Relacions Institucionals del club blaugrana, sobre el sorteig, va assenyalar que «ens ha tocat un bon rival, dels forts». «Anem primer a Vigo, però no saps mai que és millor si jugar primer a casa o fora, perquè avui en dia qualsevol cosa pot passar», va declarar Amor. També va indicar que «és un equip al que coneixem i ens coneix, que juga bé al futbol i segur que hi haurà bons partits i una bona eliminatòria». Els altres representants catalans, Espanyol i Lleida, s'enfrontaran al Llevant, botxí del Girona, i Atlètic, respectivament.

El Reial Madrid, que el passat curs va caure a quarts, ha accedit aquesta temporada a vuitens després d'eliminar en un derbi el Fuenlabrada, de Segona B, amb el que va patir més del previst per la diferència de categoria i potencial de plantilla. A vuitens, el rival de l'equip blanc és el Numància, de Segona A, que va eliminar al Màlaga, a qui li va marcar tres gols en dos partits. L'anada serà a Los Pajaritos i la tornada al Santiago Bernabéu.

L'Atlètic de Madrid, que es va desfer en la ronda anterior de l'Elx, de Segona B, va quedar aparellat amb un altre equip de la mateixa categoria, el Lleida, que també va donar la campanada a setzens eliminant a la Reial Societat. L'altre rival que queda de Segona B, el Formentera, va donar la sorpresa a setzens eliminant l'Athletic Club de Bilbao. A vuitens s'enfrontarà al vigent subcampió, l'Alabès, que dilluns va revifar a la Lliga amb la sorprenent remuntada de Montilivi (2-3). L'anada d'aquesta eliminatòria serà a l'illa balear i la tornada a l'estadi de Mendizorroza.

El Cadis, de Segona A, ha arribat a vuitens després d'eliminar al Betis en un duel andalús. A vuitens en disputarà un altre, però en aquest cas contra el Sevilla, al qual rebrà primer al Ramón de Carranza abans de viatjar al Sánchez Pizjuán. El Leganés, per la seva banda, que mai ha accedit a quarts de final, té la il·lusió de passar de ronda, però per a això haurà d'eliminar el Vila-real, que va superar en setzens el Ponferradina. El partit d'anada es disputarà a Butarque i la volta al Estadi de la Ceràmica. El València, segon classificat de la Lliga Santander, va eliminar el Saragossa en setzens de final. El seu rival a vuitens és Las Palmas, que intentarà il·lusionar amb aquesta competició, en la qual ja va eliminar el Deportivo de la Corunya.

L'última eliminatòria d'aquests vuitens de final és la que enfrontarà dos Primeres, l'Espanyol i el Llevant, que van eliminar a setzens al Tenerife i Girona, respectivament. L'anada es disputarà a Cornellà-el Prat i la tornada al Ciutat de València. Els duels de vuitens de final es disputaran entre el 2 i 4 de gener l'anada, i el 9, 10 i 11 de gener la tornada. Els horaris encara estan pendents de ser fixats. El Girona ha de visitar el cap de setmana del 6-7 de gener el València a Mestalla i es veurà beneficiat perquè el seu rival haurà tingut partit de Copa contra el Las Palmas, precisament, el següent rival dels de Machín en el campionat de Primera.

La Copa avançarà durant tot el mes de gener perquè la setmana següent d'acabar la ronda de vuitens ja començarà la de quarts i, tot seguit, les semifinals.