La Mitja de Figueres va comptar amb 1.300 participants, entre els quals noms coneguts com el Pablo Villalobos, guanyador estatal de marató, Otmane Btaimi, que va ser el guanyador, o Radouane Nour, actual campió de Catalunya de mitja marató. Atletes professionals d'actualitat que van compartir asfalt amb corredors veterans, aficionats o voluntaris d'entitats. Fins i tot els més petits van poder iniciar-se en el món del running i van participar a La Menuda, a la plaça Catalunya. Diferents perfils i diferents històries darrere de cada un. Una de les més especials, sens dubte, la d'en Sadurní Planas, que amb gairebé 80 anys és el corredor més gran de la Mitja i que compta amb un llarg recorregut vital.

Després de patir un accident amb la bicicleta (causat, en part, pels seus problemes de vista), en Sadurní va decidir canviar el ciclisme pel running. Això va ser fa 40 anys i avui en Ninu, com li diuen els seus amics del Club Atlètic Palafrugell, encara continua al peu del canó i diumenge va participar per segona vegada a la 10 km de Figueres amb una energia i un esperit envejables.

86

La Mitja de Figueres 2017

En Sadurní Planas Quintana va néixer a Garrigàs el 24 de gener del 1938, però fa 47 anys que viu a Palafrugell. Són els paisatges del Baix Empordà els que van ser testimonis dels primers èxits esportius d'en Ninu, que va començar completant marxes populars de 20 i 25 km per Palafrugell i voltants. En 40 anys de trajectòria, ha completat 120 mitges, ha sentit curiositat per la marxa, el cros i la pista, però la seva gran especialitat han estat sempre les maratons, i n'ha corregut 15.

Entre 20 i 30 km diaris

Els 42 km l'han portat a participar als campionats del món de Perpinyà, als europeus d'Estrasburg i a les maratons de Munich, Ginebra o Venècia. Ha donat la volta a Europa, però rememora amb especial afecte les dues maratons que va fer a Figueres, "sortíem de la plaça del Gra i arribàvem a la Rambla", recorda Sadurní.

El seu secret sempre ha estat un bon entrenament diari i una millor alimentació. La seva rutina eren uns 20 km diaris, tot i que quan s'apropaven curses importants arribava als 30 o fins i tot anava de Palafrugell a Figueres. Un home incansable, d'una vitalitat sorprenent i un esperit de superació sempre viu que el van portar l'any 2013 a ser candidat a millor esportista masculí de Palafrugell.