La segona edició de La Mitja de Figueres se celebrarà aquest diumenge dia 3 de desembre al matí amb els mateixos recorreguts i amb la previsió de superar la participació de l'estrena. Els circuits de 21 i 10 km i la prova infantil podrien a omplir-se amb un total de 1.700 participants, 700 més que en l'edició del debut, on es van esgotar els dorsals. L'esdeveniment és organitzat per l'Associació Atlètica Mitja Marató de Figueres, que té una desena de membres, i l'Ajuntament.

Els recorreguts continuen intactes

La mitja marató començarà i acabarà a Figueres, però transcorrerà per diferents punts de la comarca, en asfalt i en planer, amb pobles com Vilabertran, Peralada i Cabanes. Per als que vulguin córrer en una distància menor, 10 km, el recorregut serà igual fins a Vilabertran. L'inici, en ambdós casos, serà a les 10 del matí a la Torre Galatea, al Museu Dalí, i l'arribada a plaça Catalunya. El circuit de la mitja marató és homologat per la Federació Catalana d'Atletisme.

La Menuda, la prova per a la mainada

La Mitja seguirà apostant per les proves infantils i també n'hi haurà d'entre 300 i 1.100 metres per a joves de fins a 12 anys, anomenada La Menuda, que es correran a la plaça Catalunya a partir de les 9.10 h. El responsable de la prova, Alejo Almendros, ho té clar quan afirma que “la Menuda és una cursa per gaudir de l'esport en família”, ja que l'objectiu primordial és aconseguir crear un “clima festiu” on tot giri al voltant de l'atletisme i de la pràctica de l'esport.

Favoritisme per a Villalobos, en 21 k, i per Roura, en 10 k

El nivell de La Mitja de Figueres és previst que pugi i un dels màxims candidats a guanyar la prova de 21 km serà l'extremeny Pablo Villalobos. De 39 anys, és el vigent campió d'Espanya de marató (42 km) i tot i no estar en el seu millor moment confia a aturar el cronòmetre per sota l'1 hora i 10 minuts. A més, també hi haurà un grup d'atletes marroquins, com Radouane Nour, campió català de mitges, i Ali Benhmbarka. L'any passat, el vencedor va ser el corredor de Santa Llogaia Enric Roura (1 h i 12 m), que enguany prendrà part a la prova dels 10 km. Altres noms propis de la cursa seran Reyes Estévez, favorit per emportar-se el Km Llançat, del qual és vigent campió -el més ràpid a completar els primers 1.000 metres- i corredors com Iván Limia, Jordi Gamito, Jordi Rabionet i Artur Roig, entre d'altres. D'altra banda, des de l'organització comenten que el 25% dels inscrits són de la Catalunya Nord i també hi haurà grups com els CAF Runners, Els Correcamins i BeerRunners Girona.

La Fira del Corredor, per escalfar motors

Entre els actes previs a La Mitja de Figueres, el dia abans de la prova, el dissabte dia 2, tindrà lloc de nou la Fira del Corredor (de 10 a 14 i de 16 a 20 h). Els organitzadors han apostat per marques comercials dins del món de la pràctica de l'esport. A la Casa Empordà, l'antic Escorxador, hi haurà la recollida dels dorsals de les tres proves -el mateixa dia, també- i a partir de les 17 h hi haurà xerrades per part d'esportistes i especialistes en la matèria. D'entre els ponents hi haurà atletes com Pablo Villalobos, Amaya Sanfabio, Reyes Estévez, Enric Roura, Carmen Rodríguez i Jordi Gamito, el periodista de TV3 Sebas Guim, que també correrà l'endemà, i Àlex Parreño, membre d'Egoismo Positivo.

Toc solidari amb Egoismo Positivo i Sabatilles Solidàries

L'any passat La Mitja va comptar amb la participació en cadira de rodes del Team Atena i de Salvador Pey i enguany l'edició ha ampliat el caràcter inclusiu. Per aquest motiu, des d'Egoismo Positivo acompanyaran una quinzena de persones amb cadires de rodes que iniciaran la prova de 10 km minuts abans de les 10 del matí. El paper dels voluntaris, mig centenar en aquest cas, serà molt important. D'altra banda, tant a la Fira del Corredor com en el mateix dia de la prova hi haurà un dipòsit perquè, qui ho vulgui, pugui dipositar material esportiu que no utilitzi i que estigui en bon estat, com samarretes, sabatilles... El projecte Sabatilles Solidàries va en benefici de Càritas, a qui es donarà tot el material. Seguint amb el vessant solidari, part dels beneficis de La Mitja es destinaran a entitats com l'Associació Malalts d'Alzheimer i el Club Atletisme Figueres.