Tot i que el Grup Iris apuntava que es tractava d'una cursa no competitiva, els esprints en els dar­rers metres per desfer la cinta rosa que hi havia sota l'arc d'arribada a la plaça Catalunya van ser evidents, tal com sol passar a totes les curses. En l'edició d'enguany de la Cursa de la Dona de Figueres la més ràpida va ser Sònia Bassas, una corredora de Tortellà que competeix i s'entrena amb el Centre Excursionista Jonquerenc i que va acabar els 5 km amb quasi 20 minuts. Aquest cop, poc importava el cronòmetre i ni la mateixa Bassas portava rellotge per controlar el temps.

La garrotxina, de 39 anys, era el primer cop que participava en la Cursa de la Dona de Figueres, però ja sabia de què anava aquest tipus de proves, perquè havia guanyat la de la Jonquera unes quantes vegades, el darrer cop el desembre de l'any passat. Que la seva parella estigui vinculada amb els alberencs ha empès Bassas a formar part d'aquesta entitat.

"La Cursa de la Dona no l'havia fet mai, a Figueres, i em feia il·lusió col·laborar, l'important era ser-hi", comentava una de les guanyadores de la mitja marató d'Olot que, en referència amb el primer lloc, afegia que "no sabia la gent que hi havia, però m'he sentit bé i m'he posat primera força ràpid. M'ha agradat molt i l'any que ve tornaré".

Una barcelonina amb llaços ­figuerencs

En segona posició, just darrere Bassas, va entrar Laia Miret, una barcelonina de 35 anys que té vincles amb Figueres per la seva parella, el corredor amateur alt-empordanès Lluís Bonaterra. El podi de la Cursa de la Dona el va completar la figuerenca Irene Puertollano, de 34 anys, i que també prenia part en aquesta prova per primer cop. Darrere seu va seguir-la la llersenca de 21 anys Ester Ferrusola, que va ser la vencedora de l'edició de l'any passat.

La Cursa de la Dona de Figueres també va tenir un reconeixement per a la participant de més edat, Carme Palacios, de 93 anys, barcelonina i actualment residint a Palau-saverdera, i per a la més petita, Emma Barnés, de només nou setmanes.