En el Campionat de Catalunya sènior que va tenir lloc diumenge passat al pavelló de la Mar Bella de Barcelona tres dels clubs alt-empordanesos presents, TKD Joan's de Roses, Jan-su de Figueres i Tae Sport de Vilafant, van poder pujar al podi.

Una de les medalles d'or de la delegació local va anar a mans del club rosinc gràcies a la brillant actuació de Joan Jorquera. El taekwondista rosinc, de 17 anys, va guanyar els cinc combats a la categoria de pes mosca (-58 kg). Jorquera, que venia de cedir en els quarts de final del Campionat d'Europa júnior celebrat a Xipre, es va refer davant competidors de més edat.

Aquesta medalla d'or permet a Jorquera -que suma 13 títols catalans en diferents categories- obtenir el bitllet pel Campionat d'Espanya absolut.

Els Diarra, Molina i Moreno

Per la seva part, el Jan-su de Figueres va assistir a Barcelona amb un total de quatre competidors: Antoni Bassó, Boulaye Diarrá, Moussa Diarrá i Alassana Diarrá. El club figuerenc va acabar com a segon en la categoria per equips i Alassana Diarrá es va emportar la medalla d'or en pes mitjà (-87 kg). Per la seva part, Moussa Diarrá va cedir a la final, tot aconseguint la plata, mentre que Bassó i Boulaye no van poder accedir a la fase final.

D'altra banda, el Tae Sport de Vilafant va ser present a la Mar Bella amb tres joves taekwondistes. Amb molt mèrit van aconseguir la medalla de bronze Isabella Molina i Dani Moreno, mentre que Prese Martínez es va quedar a les portes del podi.