El Peralada-Girona B ha sortit per primera vegada de la zona de descens directe a Tercera Divisió després de retrobar-se amb la victòria, aquest diumenge, davant el Llagostera (1-0). En un dels derbis provincials de Segona B, els nois que entrena Arnau Sala i Xavi Punsí s'han desfet merescudament del rival, a qui cedeix la 17a plaça, de descens, gràcies a un solitari gol de Joel Arimany en el minut 74. L'ex del futbol base del Màlaga i del Girona ha batut amb la cama esquerra un Marcos que havia salvat els d'Òscar Álvarez anteriorment.

Després d'un primer temps igualat, els verd-i-blancs, que tenien el central Vallho a la banqueta per primer cop, han donat clarament un pas endavant a la represa i Kevin Soni i el mateix Arimany havien fregat el gol abans de l'1-0. El Llagostera, poc incisiu i amb els experaladencs Chele i Marc Carbó a l'onze inicial, també ha pogut desnivellar el marcador amb una rematada de Gabarre i ha tingut l'1-1 en el minut 88 amb un cop de cap a fora de Moha abans que el Peralada-Girona B perdonés el 2-0 a l'afegit en una acció d'Andzouana que Pol Gómez ha pogut desviar a córner.

Aquesta victòria permet als altempordanesos escapar-se del descens directe, si bé ara es troben en 16a posició, en zona de promoció per evitar baixar a Tercera Divisió abans de jugar el diumenge que ve (17 h) al camp de l'Alcoià.

Una victòria "incontestable" i una derrota "que fa mal"

"És una derrota que fa mal, ja que era un partit que no podíem perdre. Però hem de seguir i diumenge tindrem una altra final", comentava Álvarez, tècnic del Llagostera, que ha lamentat que "a la segona part no hem estat bé, no hem interpretat el joc i amb l'1-0 s'ha acabat el partit". Per a Xavi Punsí, per segona setmana seguida al capdavant del Peralada-Girona B ja que Arnau estava sancionat, el fet de sortir del descens és "una valoració molt bona, mereixíem sortir del descens directe, però és anecdòtic". L'ex del Figueres afegia que "hem fet un partit molt bo, té molt mèrit el triomf perquè el Llagostera t'exigeix molt. És una victòria incontestable i hem jugat com un equip competitiu".