La segona edició de La Mitja de Figueres se celebrarà el diumenge dia 3 de desembre amb la clara intenció de créixer. Després d'esgotar el miler de dorsals que es van posar a la disposició en el debut, enguany n'hi haurà 1.700 entre tres proves que seguiran intactes: 800 per a la mitja marató, de 21 km; 400 per a la cursa de 10 km, i 500 per a La Menuda, la prova infantil. A més, el Km Llançat hi continuarà figurant, on es posarà de manifest l'atleta més ràpid en completar els primers 1.000 metres. El dia abans de la cursa, La Mitja escalfarà motors amb la Fira del Corredor, a la Casa Empordà, on hi haurà xerrades per ponents encara per concretar.

El 20% d'inscrits són de França

Organitzada per l'Associació Atlètica Mitja Marató de Figueres, la prova es va presentar en societat el divendres passat en el Museu del Joguet de Catalunya, escenari on feia una setmana havia tingut lloc la posada en escena de la segona edició de la Cursa de la Dona de Figueres, del 12 de novembre. Francesc Pous, el director de La Mitja, explicava que "hem treballat de valent per consolidar l'èxit de la primera edició. El circuit de 21 km està homologat per set anys i amb el Km Llançat intentarem donar espectacle". Tanmateix, Pous destacava que "volíem que La Mitja agermanés i el 20% dels inscrits que tenim són de França. El 3 de desembre els carrers seran vostres", en una clara al·lusió al càntic de moda que hi ha hagut els darrers dies en el procés català.

Una cursa "de referència"

Per a Jaume Baraut, president dels organitzadors, La Mitja "és un projecte de ciutat que ajuda a què tots formem part d'un món millor". Es tracta d'una iniciativa que té el suport de l'Ajuntament de Figueres. En aquest sentit, l'alcaldessa Marta Felip va comentar que "des d'un primer moment es va veure que seria un èxit; té tots els factors per ser una referència" i el regidor d'Esports Jordi Masquef, que va anunciar que correria el 3 de desembre, subratllava que "és un projecte esportiu que farà bullir la ciutat, un esdeveniment de referència i esperem que es consolidi". Tant Felip com Masquef van destacar el paper inicial de César Barrenechea, anterior regidor d'Esports, que era present a l'acte.

Inscripcions obertes al web

Les inscripcions ja es poden fer al web de La Mitja amb els següents preus: La Mitja de 21 km entre 18 i 23 euros; la de 10 km entre 10 i 12 € i la Menuda, de caràcter infantil fins a nens i nenes de 12 anys, 1 euro en concepte d'assegurança.