L'italià Andrea Dovizioso, l'espanyol Jorge Lorenzo i les ordres d'equip a Ducati, amb una frase que es farà famosa "suggested mapping 8" (suggerim mapa 8) han impedit que el català Marc Márquez (Repsol Honda RC 213 V) es proclamés matemàticament campió del món en el Gran Premi de Malàisia que es va disputar avui, diumenge, al circuit de Sepang.

L'enginyer cap de Ducati, l'italià Gigi Dall'Igna, ho ha reconegut tot just acabada la carrera a l'assegurar que havia fet "el que era just fer", una evidència més que notable de l'existència d'ordres d'equip.

Marc Márquez s'ha tingut de conformar amb una quarta plaça, que mentre Dovizioso ha estat segon li donava el títol mundial per quarta vegada, però en vèncer la cursa el pilot italià ha sumat dotze punts més que el català, que necessitava que la diferència fos, com a màxim de nou punts, de manera que el campionat es dirimirà a València el segon cap de setmana de novembre.

La carrera ha acabat amb Dovizioso primer a set dècimes de segon d'avantatge sobre Lorenzo. El francès Zarco ha estat tercer i Márquez quart.

Dani Pedrosa (Repsol Honda RC 213 V) ha ocupat la cinquena plaça, amb Maverick Viñales (Yamaha YZR M 1) novè, per davant de Pol Espargaró i Álvaro Bautista i Héctor Barberá (Ducati Desmosedici GP16) també en els punts, catorzè.