Maverick Viñales s'haurà de conformar, com a màxim, amb la segona posició del Mundial de MotoGP en la seva estrena amb l'equip Movistar Yamaha. Quan queden només dues carreres per acabar la temporada, el pilot alt-empordanès ja no té cap opció d'atrapar el líder, Marc Márquez, que va com un coet i s'assegurarà el títol aquest diumenge (8 h) a Malàisia si queda entre els dos primers classificats.

Maverick necessitava quedar com més amunt millor en les tres carreres que faltaven i que Márquez i Andrea Dovizioso punxessin. Diumenge passat, en el circuit de Phillip Island, a Austràlia, l'italià sí que va tenir un mal dia -va acabar 13è i les opcions pel títol són mínimes-, però el de Cervera es va deixar de concessions i va acabar guanyant la carrera més disputada de la temporada. El podi el van completar Valentino Rossi i Maverick, que es va haver de conformar amb el tercer lloc i que va tenir opcions de ser primer.

A 17 punts de Dovizioso

"Les opcions pel títol ja no existeixen i no és una bona notícia", lamentava. Ara, el pilot rosinc i palauenc segueix tercer, a 17 punts de Dovizioso quan en queden 50 en joc. Maverick portava tres car­reres sense poder pujar al podi i el darrer cop que en va guanyar una va ser al maig, a França.

Diumenge, a les 8 del matí, a Malàisia

La 17a de les 18 proves serà aquest diumenge dia 29 en el circuit de Sepang (Malàisia): a les 8 del matí (en hora catalana) serà el torn de MotoGP i a les 6.20 h el de M2.

Tram final "complicat" per a Isaac Viñales

A una categoria per sota de MotoGP, el pilot llançanenc Isaac Viñales va acabar la carrera de Moto2 en el circuit de Phillip Island (Austràlia) en 19a posició. El competidor del Be-A-VIP SAG Team havia iniciat la prova des de la 25a posició i tot i que va començar amb sensacions positives, agafant un bon ritme, es va acabar desinflant. "Ha estat un cap de setmana complicat, estic content per la sortida, però a les últimes voltes ha estat difícil mantenir el ritme", comentava Isaac al final.