La bona gestió i la implicació de les jugadores amb l'equip porta a actuacions com les que s'han pogut veure en menys de 48 hores. Si dijous l'Spar Citylift Girona va aconseguir superar, a Fontajau, el Landes, amb una diferència de 31 punts (78-47), ahir va ser l'Araski a Vitòria per 35 punts de diferència (53-88). Una gesta per la que s'ha d'estar molt preparat per portar a terme. El cansament acumulat entre els partits, el viatge i només havent fet un entrenament (sessió de tir d'una hora) abans d'afrontar el darrer compromís, no va ser motiu perquè l'equip dirigit per Èric Surís sortís endollat des del primer moment i no donés opcions a unes rivals que van anar cedint, paulatinament, davant la pressió i la qualitat del conjunt gironí.

Els primers compassos ja van ser definitoris de la tònica general del partit. Després d'una possessió infructuosa de les locals, al primer intent Núria Martínez va clavar un triple per anunciar l'arribada de l'Uni. Les locals van reaccionar a aquests primers punts amb dues cistelles i es posaven per davant en el marcador per primera vegada (4-3), però va ser un miratge. Tot i això, l'Araski va donar la imatge d'un equip lluitador, no donant-se per vençut en cap moment del partit, tot i el marcador.

El partit d'ahir no va ser d'aquells en els que uns minuts d'encert i inspiració ofensiva trencaven el marcador, sinó que la victòria va ser forjada des de la regularitat en cada un dels quarts. Lluny de repetir el comportament davant l'Uni Ferrol, en el que un cop arribada a una diferència còmoda l'Uni va saber gestionar molt bé el partit i el resultat, les d'Èric Surís van anar a buscar la victòria en cada parcial i la diferència a l'electrònic va anar augmentant minut a minut, arribant als 35 al final del partit, un partit en el que van participar totes les jugadores i en el que totes van aconseguir anotar.

Amb el rebot ben controlat per Colhado i Alminaite (15 i 7 rebots respectivament) i impedint segones opcions a les rivals, les gironines van signar un 44% d'efectivitat en el tir enfront del 28% de les basques, essent l'encert en el tir i el control del rebot les principals claus per la victòria final.

Tot l'equip va estar a l'altura de les circumstàncies, sobresortint, en la vessant anotadora Traore, amb 20 punts i una valoració de 26, tot i que Colhado (21 punts de valoració) i María Conde, sortint des de la banqueta (18 punts de valoració) van acompanyar la senegalesa com a puntals de l'equip. Un equip que no va deixar de fer augmentar les diferències i solvent en tot moment del partit, fins i tot en el darrer quart, quan a la pista no hi havia cap de les cinc jugadores inicials.

La Lliga Dia s'iguala

L'aconseguit per l'Uni té, potser, més mèrit si mirem més enllà d'aquest partit. Els darrers resultats obtinguts per les d'Èric Surís són espectaculars si tenim en compte la igualtat en aquesta competició i que un descuit pot fer que qualsevol equip et guanyi. Sense anar més lluny, ahir, al Perfumerías Avenida li va passar i la derrota davant el Ferrol (50-54) fa que el capdavant de la classificació estigui compartit per quatre equips.