Quan només queden tres carreres per acabar el Mundial de MotoGP el títol per a Maverick Viñales està molt coll amunt. El pilot altempordanès del Movistar Yamaha es manté en tercera posició de la classificació general, però més lluny del líder després dels resultats del diumenge passat en el circuit de Motegi (Japó). Maverick va acabar la cursa -passada per aigua- en novena posició i els seus dos rivals directes, Andrea Dovizioso i Marc Márquez, van finalitzar entre els dos primers.

El triomf de l'italià en el traçat japonès manté el pilot de Cervera com a líder en solitari, però ara amb només 11 punts de coixí. El rosinc i palauenc es troba ara a 41 punts quan només en queden 75 en joc. Per tant, per proclamar-se campió de la categoria reina per primera vegada necessita que tant Márquez com Dovizioso punxin com a mínim en dues de les tres proves que manquen per finalitzar el campionat d'enguany.

Deu carreres sense guanyar

A Japó, el campió del Món de Moto3 al 2013 va començar endarrerit, des del 14è lloc, i mai va poder treure el cap a la zona davantera. Maverick havia començat molt fort la temporada, guanyant les dues primeres carreres, però s'ha anat desinflant i no ha pogut vèncer en cap de les últimes deu curses.

La propera prova, diumenge a Phillip Island (Austràlia)

La 16a de les 18 proves del Mundial serà aquest diumenge dia 22 al traçat australià: a les 7 del matí (en hora catalana) serà el torn de MotoGP i abans, a les 5.20 h., de Moto2.

Carrera complicada, també, per a Isaac Viñales, 24è a Moto2

El llançanenc Isaac Viñales tampoc es va escapar d'una carrera clarament marcada per la pluja diumenge passat en el Gran Premi del Japó. La cursa, primer de tot, es va reduir de 23 a 15 voltes després que hi hagués oli a l'asfalt a causa d'una ruptura d'un motor en el warm up de Moto3. El pilot del Be-A-VIP SAG Team sortia des de la 22a posició, mai es va trobar còmode amb les condicions que hi havia i va finalitzar en la 24a. "Ha estat una carrera complicada perquè no aconseguia tenir bones sensacions sobre mullat", comentava Isaac, que ocupa el 26è lloc de la classificació general de Moto2.