El sènior masculí de l'Escala va guanyar dissabte el seu segon partit consecutiu, contra el Santa Eugènia de Berga, després d'haver de disputat una pròrroga (88-85). El matx va ser molt igualat durant la primera part, al tercer quart els locals es van distanciar, però els visitants van igualar el resultat amb un triple a l'últim segon. A la pròrroga l'Escala va saber gestionar millor la pressió per endur-se l'enfrontament amb la grada plena a vessar.

En el debut a Segona Catalana el Vilafant, per la seva banda, va perdre el primer partit de la temporada, a casa contra el Quart, per un ajustat 69-72. El partit va estar marcat per un tercer període visitant molt bo (15-29) que va obligar a remuntar els taronges en l'últim quart (25-9), tot i que no va ser suficient per seguir amb el ple de victòries.

Finalment, el sènior femení del Vilafant havia de jugar diumenge a la tarda a la pista del Fontajau, però la Federació Catalana va ajornar totes les activitats de la tarda a partir de les 14 hores pel referèndum d'autodeterminació. Les de Jordi Mallorquí només han disputat un partit a Segona, i per aquest motiu són a la cua de la classificació.

L'Adepaf torna a punxar, a casa

El sènior masculí de l'Adepaf, que juga a Tercera Catalana, va perdre a casa contra el Bencriada Banyoles per un clar 64-79. Els del Pla de l'Estany van dominar la primera part 29-47, en què ja guanyaven per 18 punts de diferència. Els figuerencs van plantar cara a la segona part però no va ser suficient.

Pel que fa als equips territorials van guanyar l'Escala B a la pista del Campdevànol (48-58), el Grifeu-Llançà a casa contra el Vedruna Palamós (74-55), l'Escolàpies, 64 a 64 a casa contra el Fontajau i el Castelló al camp del Palafolls (58-85).

A sots-25 també va guanyar l'Escolàpies, 60 a 50, a casa contra la Salle Girona, mentre que el Roses va perdre a casa amb el Sant Gregori, per 35-47.

I els equips femenins que juguen a Tercera Catalana van perdre, d'una banda, l'Escolàpies a la pista del Cassà, per 47-33, i de l'altra, el Roses al camp del Salt per un ajustat 67- 65. Al L'Escala li tocava descansar.

Derrota de Gatell, victòries de Pascua i Juanola i Montalat no juga

Eduard Gatell fa dotze punts i nou rebots en la derrota en el debut amb el TAU Castelló contra l'Araberri a LEB Or. A Lliga EBA Guillem Pascua anota sis punts en els prop de 20 minuts que va jugar en la victòria del Marc Gasol a casa contra el Masnou (80-72).

El Barberà contra el Quart, de Xavi Montalat, es va ajornar i es jugarà el 10 de novembre. I finalment Marc Juanola anota 17 punts, cinc triples, en els 19 minuts que va jugar en la victòria del Vic contra el Valls per 97-57.