Per alguna cosa diem que aquest Campionat del Món de MotoGP és un dels Mundials més emocionants de la història. La qualifying va tenir de tot. Maverick Viñales (Movistar Yamaha MotoGP), convidat inesperat, es va endur la Pole Position a MotorLand Aragó, la cinquena d'aquesta temporada. Després de patir problemes i estar frustrat després de la jornada d'ahir en mullat, va aprofitar la caiguda de Marc Márquez (Repsol Honda Team) i es va treure un temps d'1:47.635 per sortir demà al capdavant.

Totes les mirades i els aplaudiments van ser per a la proesa de Valentino Rossi (Movistar Yamaha MotoGP), que va ser tercer tan sols 23 dies després de patir una doble fractura de tíbia i peroné. L'italià va ser a poc a poc adaptant després de la lesió durant les sessions i va protagonitzar una actuació heroica. Demà completarà la tercera fila.

Entre les dues Yamaha es va quedar una gran Jorge Lorenzo (Ducati Team). El balear es va quedar a una dècima de Viñales i va demostrar un bon ritme de cara a cursa arribant des de la Q1. La quarta plaça va ser per a un Cal Crutchlow (LCR Honda) que rodava després del rebuf de Márquez quan el de Cervera va anar a terra. La caiguda de Márquez, que es va produir al revolt 12 quan el pilot d'Honda rodava en temps de Pole, el va apartar de la primera línia i l'obliga a sortir cinquè demà.

Va completar la segona línia un discret Dani Pedrosa (Repsol Honda Team). Va dominar en la jornada d'ahir, però es va haver de conformar amb la sisena plaça. Andrea Dovizioso (Ducati Team) es va mantenir molt endarrerit durant tot el dia, però al final va aconseguir salvar el dia amb un temps que el situa encapçalant la tercera línia.

Bon entrenament cronometrat per a Aleix Espargaró (Aprilia Racing Team Gresini). El català, juntament amb Álvaro Bautista (Pull & Bear Aspar Team), buscarà lluitar per ficar-se entre els cinc o sis primers a la cursa.

La quarta fila de la graella l'ocuparan Andrea Iannone (Team Suzuki Ecstar), Johann Zarco (Monster Yamaha Tech3) i un espectacular Mika Kallio (Red Bull KTM Factory Racing) que està quallant un cap de setmana fantàstic.