El Club Patí Jonquerenc ha aconseguit, els darrers anys, establir el primer equip masculí i femení d'hoquei patins a Primera Catalana i aquest cap de setmana debutarà a la lliga amb la màxima ambició. Els fronterers es marquen la salvació com a primer pas, però de portes endins no amaguen la intenció de moure's a la zona alta. "L'objectiu dels dos equips és salvar la categoria, però sense posar-nos sostre. Estem oberts a qualsevol cosa", manifesta Marcel Carreras, nou coordinador esportiu del Jonquerenc després de retirar-se en el mateix club verd-i-blanc amb 41 anys.

Els nois debuten aquest diumenge a 3/4 d'1 del migdia a la pista del Vic B amb Koke del Campo, home de club, com a màxim responsable. Qui va ser preparador físic de la selecció espanyola d'hoquei patins -or en l'Europeu del 2010 i en el Mundial del 2011- ja es va fer càrrec dels dos sèniors a mitjans del curs passat en substitució de Quim Parrillas i ara s'ha decantat només pel masculí.

El Red Tortuga Jonquerenc ha fitxat David Sánchez (Cassà), Pau Casanovas (Palafrugell) i ha recuperat exjugadors com Albert Budó i Lluís Lizana, que estaven al GEiEG, i Víctor Sánchez. En canvi, a més de Carreras també han abandonat la plantilla Raül Martínez i l'ex-Masies de Voltregà Àlex Soldevila. Els alberencs confien a millorar el novè lloc de la temporada passada, que va ser la del debut a Primera Catalana.

Carreras ve de pujar el Girona

Per la seva part, el femení ha fet un salt d'autèntica qualitat amb l'aterratge de la jonquerenca Judith Carreras a la banqueta, que torna un any més tard, però com a entrenadora. La fins fa poc preparadora del Citylift Girona, equip a qui va acabar pujant a l'OK Lliga per la renúncia de dos rivals, vindrà acompanyada per les jugadores Carla Gri i Ariadna Campistol.

A més, per cobrir les baixes de les porteres Eulàlia Arché i Clara Redondo han arribat Ivet Soler i Montse Viarnés. Una de les altres baixes sensibles és la d'Ariadna Cabezas, jugadora de casa amb passat en el club gironí.

El Jonquerenc femení, situat a mitja taula el curs anterior, s'estrenarà aquest dissabte a 2/4 de 9 del vespre a la caldera alberenca davant el Bigues i Riells.