El Sant Pere Pescador té entre cella i cella l'ascens a la Segona Divisió, una fita que se li ha escapat en els darrers dos anys, i aquest diumenge, a les 4 de la tarda, intentarà col·locar la primera pedra en el debut a Preferent, al camp del Porqueres. Per aquest motiu, el conjunt de Joan Pont i Quim Sala s'ha reforçat amb peces que milloraran el potencial. D'entre els set fitxatges, destaquen les arribades de la davantera figuerenca Laura Rey, procedent del Seagull de Badalona, de la migcampista Blanca Cros, peça clau a l'Estartit, i de la defensa de Viladamat Laura Gasull, que el curs passat va jugar al Monells, però que ja sap què és trepitjar la màxima categoria estatal amb les de l'Estartit.

A més, la porteria s'ha renovat de dalt a baix, amb les arribades de Marina Barneda (Pontenc) i Mar Ruiz (Vila-sacra); a l'extrem, s'ha incorporat Nerea Gallego (Sarrià de Ter) i en defensa hi haurà una aposta de futur com Maria Arias (Llers juvenil-cadet).

El Sant Pere s'ha pogut quedar amb un total de 14 noies de la temporada passada, d'entre les quals el triplet ofensiu format per Sílvia Masferrer, Paula Denis i, sobretot, la pitxitxi de la lliga, Ana Ríos. Pel que fa al capítol de baixes hi ha Mireia Pont, que s'ha retirat, Xènia Cantenys i Rebeca Pesado i Margarita Kostadinova (Santa Eugènia), Jana i Alexandra Gómez.

Quatre rivals directes

Tot i que obertament no es vol parlar d'ascens, Pont, que encadena la seva vuitena temporada, comenta que "l'objectiu és millorar la quarta posició de l'any passat; serà difícil perquè hi ha rivals molt bons i la Preferent és molt exigent, però ho intentarem". El tècnic de Biert considera que els altres favorits, "Sabadell, Cerda­nyola, Sant Cugat i Molins de Rei, s'han reforçat molt". A Preferent, el Sant Pere es trobarà amb l'Estartit, equip que prové de Segona Divisió i que va estar a Primera fins al 2012.