Maverick Viñales (Yamaha) sortirà des de la quarta posició de la graella al Gran Premi d'Àustria, que s'ha de córrer aquest migdia (14.00, Movistar TV) al RedBull Ring, de la ciutat austríaca d'Spielberg. El més ràpid va ser, per cinquena vegada aquesta temporada, Marc Márquez (Honda), que precedirà a les dues Ducati, la d'Andrea Dovizioso i Jorge Lorenzo, a la primera fila de l'engraellat de sortida.

Viñales, en finalitzar la sessió qualificatòria, comentava que «esperava ser més ràpid», basant-se en els resultats aconseguits per les Yamaha la passada edició del Gran Premi, en el que Rossi i Lorenzo rodaven més ràpid del que ho va fer ahir el rosinc. El pilot comentava que «el problema el tenim més en l'acceleració que en el carenat», en referència a que, al final, va acabar muntant l'evolució del carenat que li havia preparat la marca i que, primer, havia provat Rossi. Viñales reconeixia que «he esperat que Valentino els provés i quan he vist que tenien un efecte positiu l'he fet servir i estic content amb el resultat que han donat» i afegia que «en els sectors 1 i 2 perdem tres dècimes en cadascun i resulta estrany, perquè la Yamaha sempre ha accelerat molt bé i ara no aconseguim que l'acceleració sigui bona.

Acompanyaran Maverick a la segona fila la Ducati de Danilo Petrucci i la Yamaha de Johann Zarco, cinquè i sisè respectivament, mentre que a la tercera fila van accedir-hi Valentino Rossi (Yamaha), Dani Pedrosa (Honda) i Cal Crutchlow (Honda).

Albert Arenas sortirà vintè

Sort desigual per als altres dos gironins que participen al Mundial. Albert Arenas va quedar en vintena posició en la qualificació de Moto3, per la qual cosa li tocarà remuntar si vol entrar als punts, mentre Isaac Viñales va signar la millor qualificació de la temporada, situant la seva moto en setena posició per la graella de Moto2.

A la categoria petita, la pole position va ser per a l'argentí Gabriel Rodrigo, que va sumar ahir el seu segon primer lloc de forma consecutiva. Rodrigo va aconseguir superar el seu company d'escuderia, Juanfran Guevara, i Aron Canet. El líder del Mundial, Joan Mir, sortirà des de la desena posició, mentre que Arenas, vintè, compartirà la setena fila amb Lorenzo Dalla Porta, dinovè, i Jules Danilo, vint-i-unè. La cursa s'iniciarà a les 10.00. A Moto2, la primera posició de la graella serà per a Mattia Pasini, que compartirà la fila amb Franco Morbidelli, líder del Mundial, i Âlex Márquez. Amb la setena posició, el llançanenc Isaac Viñales, sortirà de la tercera línia, juntament amb Miguel Oliveira i Xavi Vierge. La cursa de Moto2 té previst l'inici a les 12.20.