Adel Mechaal participa aquest vespre a la final dels 1.500 metres llisos, a les 21.30 per Teledeporte, en la que és la seva primera final d'un campionat del món. El palamosí, que divendres va aconseguir classificar-se després de quedar cinquè en una semifinal molt tàctica, és l'únic representant de la selecció espanyola en una cursa en què els atletes africans en demanen el protagonisme.

Després d'un any tumultuós per a Mechaal, amb moments baixos i àlgids, un any en què ha hagut d'esperar fins última hora per saber si podria competir a terres britàniques, un any en què, per segona vegada, ha estat capaç d'aconseguir el campionat d'Espanya de 1.500 i de 5.000 metres, sortirà alliberat a la cursa. Sense pressió, ja que l'objectiu era ser a la final.

El dijous va córrer, com va reconèixer després, molt pendent del rellotge. Va sortir a la tercera i última sèrie i sabia, ja abans de començar, quina era la marca a batre si volia entrar-hi per temps. I ho va aconseguir, seguint les pautes del seu entrenador, Antonio Serrano, finalitzant, però, sisè i entrant, de manera directa i sense mirar el crono a la semifinal (la seva va ser la sèrie més ràpida, proporcionant cinc dels sis repescats).

A la final hi ha arribat després de reservar també en la prova de divendres, en la qual va córrer amb molt cap, i va aconseguir també plaça directa. En la semifinal Mechaal va quedar enquadrat a la primera sèrie i no podia jugar amb el crono, amb la qual cosa va anar a buscar la classificació directa i la va aconseguir.

La cursa d'avui és una incògnita, el que no és cap secret és que el palamosí sortirà a mossegar i ja ho ha avisat a Twitter, on afirma que «toca ensenyar les dents». Vol una cursa ràpida, no vol que el sorprenguin, al final, atletes amb un esprint més explosiu. És conscient que la medalla està difícil, però sap que no hi ha res impossible, menys en una final, escenari en el qual creix i, precisament en aquest mateix tartan, ara fa poc més d'un mes, va plantar cara a tot un Mo Farah en un 3.000 de la Diamond League.

Ha estat un any d'alts i baixos. Molt alt en l'àmbit esportiu, baix en l'extraesportiu. Adel Mechaal ha demostrat que pot donar el millor de si mateix encara que no pugui tenir el cap completament centrat en la competició. Ara, sense la pressió de la sanció rondant, centrat completament en la cursa d'avui, té la possibilitat de fer història.