La Jonquera vol recuperar la plaça de Tercera Divisió que va aconseguir la temporada 15-16 (2n), però que no ha pogut mantenir en la 16-17 (16è) pels descensos compensats.

Per aquest motiu, l'equip alt­empordanès s'està reforçant amb jugadors de talla, així com marxen molts dels jugadors que tenia en plantilla. Dels fitxatges, cal destacar la recent novetat: Sergi Gabernet, provinent de l'Ascó de Tercera Divisió i ha jugat a Segona B amb el Lleida. Té 31 anys, és central i aportarà experiència i seguretat.

El relleu també s'ha poduït a la banqueta, ja que els fronterers estaran dirigits per Miquel Àngel Muñoz, tècnic amb passat al Farners i al Girona B que ocuparà el lloc d'Enzo Galli, nou coordinador del Vilamalla. "És una aposta personal meva i hi tinc confiança cega" diu el coordinador de la Jonquera David Zurita, que afegeix que “la seva adaptació està essent bona amb una plantilla molt nova”.

Plantilla inacabada

Tot i els canvis que s'han dut a terme, Zurita considera que la plantilla no està acabada. “Estem negociant amb un davanter que juga a Segona B, Iker Zarate Perera i un carriler esquerre, Joaquín Calderón Vicente”, comenta.

L'objectiu, diu Zurita, "és estar a dalt en el moment important", és a dir, entre els quatre primers a falta d'uns set o vuit partits per acabar la lliga. En general la plantilla és "optimista".

Finalment, el coordinador del primer equip de la Jonquera explica que la preparació de la plantilla ha estat marcada per la falta de temps, i la nova junta directiva que acaba d'entrar, motiu pel qual "hem anat bastant justos de temps" diu.

Un mercat "rebentat"

"El Girona C paga unes quantitats exagerades als jugadors perquè fitxin per les seves files, diu Zurita, motiu pel qual el mercat està cada vegada més "rebentat" i "els equips més humils ens costa molt més fitxar jugadors per als nostres equips, perquè no podem competir amb els sous".

Josep Vilaplana, nou president de la Unió Esportiva la Jonquera

La Unió Esportiva la Jonquera compta, des d'aquest estiu, amb Josep Vilaplana com a nou president en substitució de Jordi Ferrarons. Vilaplana, pare del jugador Andreu Vilaplana, comptarà amb els següents companys a la junta: Armando Gallego (secretari), David Zurita (vicepresident esportiu), Eduard Cardona (tresorer) i José Francisco Guillén Vázquez, Joan Pont, Franciso Javier Martínez i Jordi Darné (vocals).

M. A. Muñoz.

Fitxa, després de passar pel Farners i el Girona B, i ocupa el lloc de Galli, nou cordinador del Vilamalla.

Un nou camp per "promocionar el futbol base"

Un dels objectius de la renovació de la gespa del camp de la Jonquera és potenciar cada vegada més, a mitjà-curt termini, el futbol base del club, "per donar un valor afegit a la feina que està fent David Casado, el director de la base del club", explica David Zurita, el coordinador.