El català Marc Márquez (Repsol Honda RC 213 V) ha donat, al costat del seu equip, una lliçó de gran estrateg i s'ha adjudicat un triomf important en el Gran Premi de la República Checa de MotoGP al circuit de Brno, doncs li permet augmentar el seu avantatge en la classificació provisional del mundial.

Márquez, que ha fet un gest braços en alt i els seus dits índex apuntant al cel per acordar-se del recentment desaparegut Ángel Nieto, ha guanyat amb una important avantatge que ha anat dosificant durant tota la carrera respecte als seus company de podi, el seu company a l'equip Repsol Honda, Dani Pedrosa, i el també català Maverick Viñales (Yamaha YZR M 1).

Tots els pilots han sortit amb pneumàtics de pluja al declarar Direcció de Carrera la mateixa com de "mullat", fet que directament ha activat el protocol de canvi de moto en qualsevol moment si les condicions de la pista es modificaven.

Només apagar-se el semàfor, Marc Márquez ha sortit com una exhalació perseguit pels dos pilots oficials de Ducati, Jorge Lorenzo i l'italià Andrea Dovizioso, l'altre pilot de Repsol Honda, Dani Pedrosa, i el també italià Valentino Rossi (Yamaha YZR M 1).

Abans de concloure el primer gir, Jorge Lorenzo ja s'havia col·locat líder, mentre que Marc Márquez s'ho ha pres amb calma i s'ha vist superat per diversos rivals, però en realitat el que ha fet ha estat evitar que tots els seus rivals s'adonessin de l'estratègia que havia preparat amb el seu equip i així evitar que li copiessin com va succeir a l'Argentina.

Al concloure la segona volta s'ha produït la jugada magistral de Márquez i Repsol Honda, doncs ha decidit entrar al seu taller a canviar de moto per la segona amb configuració de sec, gest que han imitat un parell de pilots més dels quals anaven per darrere d'ell en veure que el líder del mundial ho feia.

Sense adonar-se de res, en pista Lorenzo havia aconseguit una certa avantatge, però l'asfalt s'estava assecant i l'entrada a tallers per canviar de moto seria inevitable.

Així, en les següents voltes han estat molts els pilots que han entrat a canviar de moto, però no ho han fet Jorge Lorenzo, Valentino Rossi, Johann Zarco, Andrea Dovizioso, Maverick Viñales, Danilo Petrucci o Dani Pedrosa.

En la quarta volta, Rossi s'ha posat al capdavant després d'avançar Lorenzo, que havia decidit entrar en el seu taller a canviar de moto quan Marc Márquez ja era dotzè i protagonitzava la seva primera volta ràpida.

Rossi, Zarco i Dovizioso han aguantat en pista amb les motos amb la configuració d'aigua, però per darrere Marc Márquez estava rodant deu segons més ràpid per volta, el que literalment ha obligat a Rossi i Dovizioso a entrar al seu taller a canviar de moto i quan han tornat a pista, en la volta sis, el pilot de Repsol Honda ja era líder amb un avantatge brutal sobre qualsevol dels seus perseguidors.

En aquella sisena volta l'avantatge de Márquez sobre el seu immediat perseguidor, el britànic Scott Redding (Ducati Desmosedici GP16), que ha entrat al mateix temps que Márquez en el seu taller a canviar de moto, era de 17 segons, gairebé igual que amb Aleix Espargaró (Aprilia RS-GP), que ha adoptat la mateixa estratègia dels anteriors.

Un volta més tard, l'avantatge de Marc Márquez era de 19 segons respecte a un trio format per Aleix Espargaró, aleshores segon, Scott Redding i el txec Karel Abraham (Ducati Desmosedici GP15), als quals poc després s'han unit Dani Pedrosa, Danilo Petrucci i Cal Crutchlow, mentre els principals protagonistes de la carrera i el campionat es trobaven en posicions molt endarrerides.

Després d'aquest grup, Maverick Viñales (Yamaha YZR M 1) ha estat dels que ha recuperat posicions i, de fet, no ha tardat massa en arribar a aquest quintet que estava lluitant per la tercera plaça, doncs Pedrosa, a poc a poc, se n'ha anat marxant dels seus companys de fuga per instal·lar-se en una còmoda segona posició a més de 22 segons del seu company en Repsol Honda, sòlid i confortable líder.

Viñales ha tingut bastants més problemes dels previstos per superar al txec Karel Abraham, que tancava el grup, però quan ho ha fet s'ha enganxat a la roda de Scott Redding per superar-lo al revolt d'entrada a la recta de meta del dotzè gir, en el que Petrucci també ha superat a Espargaró.

Una volta més tard, en la tretzena, Álvaro Bautista (Ducati Desmosedici GP16) ha caigut quan estava darrere de l'estela de Jorge Lorenzo però en la dinovena posició.

Aleix Espargaró, que ha rodat amb l'Aprilia RS-GP segon, ha caigut fins a la sisena plaça però ha estat penalitzat per Direcció de Carrera en considerar que la caiguda que havia patit l'italià Andrea Iannone (Suzuki GSX-RR) al carrer de tallers havia estat provocada pel seu comportament després de realitzar el canvi de moto.

Espargaró ha hagut de cedir tres posicions per no veure's eliminat, de manera que s'ha vist relegat a la novena plaça, encara que ràpid ha recuperat un lloc en avançar a Karel Abraham en un moment de la carrera -que ha acabat en aquesta posició- en la que Marc Márquez comptava amb gairebé vint segons d'avantatge sobre Dani Pedrosa i més de vint-i-sis respecte a Viñales.

Valentino Rossi, sisè, intentava per tots els mitjans superar Petrucci primer i, després, Cal Crutchlow, objectiu complert abans de veure la bandera de quadres en quarta posició.

El podi ha estat de net color català, amb Marc Márquez, Dani Pedrosa i Maverick Viñales i ja amb Aleix Espargaró vuitè per davant del seu germà Pol (KTM RC 16), Alex Rins (Suzuki GSX-RR) onzè i Esteve 'Tito' Rabat (Honda RC 213 V), dissetè.