El davanter del Reial Madrid Cristiano Ronaldo ha sortit del jutjat d'instrucció número 1 de Pozuelo d'Alarcón (Madrid), després d'una hora i mitja de declaració com investigat per una denúncia de la Fiscalia per un suposat frau fiscal de 14,7 milions d'euros. El futbolista portuguès ha entrat al jutjat en cotxe poc abans de les 11.00 hores, ha començat a declarar mitja hora més tard i l'ha conclòs 90 minuts després.

En la seva declaració davant la jutgessa Mònica Gómez Ferrer no ha estat necessària la presència d'un intèrpret i a la mateixa hi han assistit la Fiscalia, l'advocat de l'Estat i el seu propi lletrat.

Ronaldo ha entrat al Jutjat a través del garatge de l'edifici d'oficines on està situat, per la qual cosa ha evitat els dos centenars de periodistes de quinze països i les quaranta càmeres de televisió disposades en dues fileres després de les tanques de seguretat que l'esperaven a la porta principal.

El davanter madridista també ha abandonat el jutjat pel garatge tot i que per part de l'agència de comunicació del jugador s'havia disposat d'un faristol perquè pogués fer una declaració davant els periodistes. Des del faristol, el director de l'empresa que gestiona la comunicació de Ronaldo ha comunicat als informadors que el jugador s'havia marxat i que no faria declaracions, malgrat el que s'havia acordat anteriorment, el que ha provocat algunes esbroncades dels presents .

La Fiscalia acusa Ronaldo de crear una estructura societària per defraudar 14,7 milions d'euros de manera "conscient" i "voluntària". En concret, segons l'escrit enviat als jutjats d'instrucció de Pozuelo d'Alarcón, el Ministeri Públic acusa el jugador del Reial Madrid de quatre delictes contra la Hisenda Pública comesos entre 2011 i 2014. Les quotes suposadament defraudades són d'1,39 milions el 2011; 1,66 milions el 2012; 3,20 milions el 2013; i 8,5 milions d'euros en 2014.