El francès Romain Barguil ha aconseguit avui el seu primer triomf al Tour de França, el dia de la festa nacional francesa, mentre que l'italià Fabio Aru manté el mallot groc de líder.

Barguil, de Sunweb, ha sigut el més ràpid d'un grup de quatre escapats i ha avantatjat al colombià Nairo Quintana (Movistar) i els espanyols Alberto Contador (Trek) i Mikel Landa (Sky), que han arribat "al cap" en la curta etapa pirinenca, de només 101 quilòmetres, entre Sant-Girons i Foix, amb tres ports de primera categoria.

És el seu primer triomf a la ronda francesa després d'haver guanyat una etapa a la Volta a Espanya i després que diumenge passat a Chambéry fos segon, per darrere del colombià Rigoberto Urán, al qual va avantatjar per fer la "photo finish".

A la general no s'han produït canvis en els quatre primers llocs, amb Aru sis segons per davant del britànic Chris Froome, 25 d'avantatge respecte al francès Romain Bardet i 35 sobre Urán.

Landa s'ha alçat fins a la cinquena posició a 1.09 del líder, Quintana és ara vuitè a 2.07 i Alberto Contador desè a 5.22.