El francès Romain Bardet es va imposar aquest dijous en la dotzena etapa del Tour de França amb meta en Peyragudes, per davant del colombià Rigoberto Urán i de l'italià Fabio Aru, que va prendre el liderat al britànic Chris Froome.

El líder del AG2R, segon de l'any passat, va atacar en l'últim quilòmetre de l'etapa, on estaven els percentatges més durs de la jornada, en el grup de favorits, i va aconseguir un avantatge de dos segons als seus rivals.

Froome va perdre 22 segons amb el guanyador, que va sumar així el seu segon triomf en el Tour.

El britànic, que s'havia vestit de groc en la cinquena etapa i que aquest dimecres el va lluir per cinquantena vegada en la seva carrera, va perdre el mallotgroc davant Aru, que el té per només 6 segons.

El britànic és segon i Bardet tercer a 25 segons, per davant de Urán, que està a 35 segons del groc.

El colombià Nairo Quintana va perdre 2.04 i és ara vuitè a 4.01 del liderat i l'espanyol Alberto Contador es va deixar 2.15 i és onzè a 7.14.

Froome, que ha perdut el lideratge, envoltat de membres de l'equip Sky, el més potent de la ronda francesa | EFE

Contador: "La general està impossible, cal buscar una victòria parcial"

Alberto Contador ja no pensa en la general i ara tractarà de buscar una victòria d'etapa. "Ha estat un dia complicat. Ho he intentat, però em costava seguir el ritme. Entra en el normal, aquest matí estava malament, adolorit i ha estat una etapa dura pel desnivell i pels quilòmetres", va afirmar el líder del Trek després de creuar la meta de Peyragudes.

"Ara cal pensar a intentar una victòria parcial, està impossible la general. No és solament qüestió de temps, és que tampoc estic en òptimes condicions", va dir el madrileny.

Contador, que va atacar en el port de Belis, penúltima dificultat de la jornada, va assegurar que ho va fer per trencar una mica el control de l'Sky de Froom. Però va reconèixer que "és complicat trencar la carrera quan un equip és tan potent".

L'espanyol va assegurar que, malgrat el temps cedit, se sent millor que aquest matí, quan "estava fatal".

Sobre el liderat de l'italià Fabio Aru, Contador va assegurar que "donarà un toc diferent a la carrera", encara que va dir que ara ho veu "des de la barrera".