L'eslovac Peter Sagan ha estat desqualificat avui del Tour de França després de la maniobra en la que ha fet caure el britànic Mark Cavendish, segons ha indicat el president del jurat de comissaris, el belga Philippe Marien.

Sagan, campió del món, ha fet caure amb el seu colze al britànic en l'esprint que ha acabat a Vittel, una maniobra que els comissaris han considerat "perillosa", el que es sanciona amb l'expulsió.

En un primer moment, els comissaris havien decidit només sancionar Sagan, que havia acabat segon en el "sprint", amb 30 segons i situant-lo últim de l'etapa.

Però, després de revisar les imatges, l'han expulsat de la carrera en la que optava a guanyar el seu sisè mallot verd de la regularitat consecutiu.

El guanyador dels dos últims mundials se n'anirà a casa sense poder aconseguir aquest sisè mallot verd després que diversos membres de l'escamot demanessin la suspensió.

En particular el director de l'Dimension Data de Cavendish, Rolf Aldag, que ha qualificat de "violència" el cop de colze de Sagan i ha demanat la seva expulsió.