El Centre Cultural La Mercè de Girona serà aquest vespre (20.00 h) l'escenari del lliurament dels «Premis Girona és Esport 2017» en que, a banda de reconèixer la llarga trajectòria del tècnic d'halterofília, es premiaran els millors esportistes, equips, clubs i directius de les comarques de Girona. A més, enguany s'atorgaran els «Premis Excel·lent de l'Esport Gironí».

Per categories, el premi al Millor Esportista Absolut Masculí se'l disputaran l'atleta Adel Mechaal, el jugador d'handbol Eduard Nonó, el capità de la UE Olot Abel Solé i els jugadors del Girona FC Eloi Amagat, Pere Pons, Sebas Coris i Àlex Granell. En noies, les finalistes són la jugadora d'hoquei patins Laia Vives, la gimnasta Nora Fernández i la patinadora Júlia Tarradellas. Pel que fa a les categories de promoció, en nois els tres finalistes són el jugador d'handbol Natan Suárez, l'esquiador Guillem Bosch i el taekwondista Joan Jorquera, mentre que en la categoria de promoció femenina, el Jurat haurà d'escollir entre les gimnastes Nora Santaló i Jana Guardiola i la patinadora Ariadna Garrasino.

Pel que fa al premi al millor entrenador de la temporada, els finalistes són la parella de tècnics del CPA Olot formada per Esther Fàbrega i Ricard Planiol -guanyadors de l'edició de fa dos anys-; el tècnic de l'Uni Girona Eric Surís; el seleccionador estatal d'handbol Jordi Ribera; i l'entrenador del CH Palafrugell, Xavier García. El Girona FC, el Grup de Xou del Club Patinatge Artístic Olot i el CH Palafrugell són els tres finalistes al guardó que premia el millor equip de la temporada; mentre que el premi al millor club se'l disputaran l'Handbol Bordils, el Girona FC i el Salt Gimnàstic Club. Per la seva banda, el premi al millor directiu té enguany quatre candidatures: Joan Agustí (UE Olot), Eva Ribas (CB Quart), Delfí Geli (Girona FC) i Pilar Rojas (Platja d'Aro Korfbal).

Els Premis Girona és Esport creen a partir d'aquest any el guardó «Excel·lent» de l'esport gironí, que s'atorgarà a tots aquells equips de categoria sènior que hagin aconseguit l'ascens a la màxima divisió del seu esport. El guardó està patrocinat pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona i vol donar rellevància al fet d'haver aconseguit l'excel·lència dins de les màximes categories en els esports d'equip. Enguany erà atorgat al Girona FC, pel seu ascens a la Primera Divisió del futbol estatal; al CH Palafrugell, pel seu ascens a l'OK Lliga d'hoquei patins; i al Club Escacs Olot, per haver assolit la Divisió d'Honor d'escacs.