Adel Mechaal és agraït de mena i sap que sense l'empenta de gent del seu entorn, els èxits que actualment acumula no hauríen arribat. Si el reconegut atleta palamosí del Team New Balance, està triomfant en el panorama internacional, és gràcies a la seva constància i tenacitat, però, també a l'ajuda d'un dels seus grans descobridors, una d'aquelles persones cabdals que Mechaal va tenir la sort de topar quan era ben petit. Es tracta del cap de departament i tècnic coordinador d'Esports de l'Ajuntament de Palamós, Isidre Verdún. Ell és un dels responsables d'inculcar el cuc de l'atletisme a Adel Mechaal i aquest no se n'oblida i, agraït de mena, recorda tot allò que fa i ha fet Verdún per l'esport palamosí ara que és a punt de jubilar-se.

«És necessari reconèixer la gran feina duta a terme per l'Isidre», assegura. Mechaal, que ha aconseguit la marca mínima en la prova dels 1.500 metres per disputar el pròxim Mundial de Londres d'atletisme, es desfà en elogis cap a un dels seus descobridors «per haver dedicat una vida laboral a defensar i promoure l'esport a Palamós i fer que en aquests moments hi hagi un planter extraordinari d'esportistes». Mechaal elogia la tasca de l'encara tècnic d'esports de l'Ajuntament, assegurant que sense els seus consells no hauria arribat on és ara. Segons l'atleta del New Balance, «si no hagués estat per l'Isidre mai hauria pogut assolir la fita d'anar a uns Jocs Olímpic, i per aquest motiu, Mechaal diu que «vull agrair-li de tot cor tot el què ha fet per mi perquè ha sigut el pioner de l'esport que ens uneix».

Pendent del TAS

L'esportista gironí ha quedat fora de l'Europeu de seleccions que es disputa aquest cap de setmana perquè avui haurà d'estar pendent del veredicte del TAS al seu recurs sobre la sanció que li van imposar per haver-se saltat tres controls de dopatge. Mechaal és «optimista». De moment pot competir perquè li van aixecar el càstig, a l'espera que es pronunciés el tribunal. En la cita d'aquest cap de setmana a França, en canvi, sí que hi serà la banyolina Esther Guerrero, competint en la prova dels 800 metres.

Adel Mechaal posseeix un currículum envejable. En l'actual temporada 2016-17 ha estat campió d'Espanya de 3.000 m. llisos, campió d'Europa de 3.000 m. llisos i subcampió d'Espanya de 1.500 m. llisos. El palamósí destaca que «l'Isidre i la Mari (la seva esposa) van ser la flama i el combustible perquè comencés a lluitar per arribar on sóc ara mateix quan era un marrec.

L'atleta, que la setmana passada va aconseguir la seva millor marca personal a Huelva en la prova dels 1.500 m. amb un temps de 3.34.71, afegeix que «vull donar les gràcies a l'Isidre perquè en la llista vital de cadascú hi ha de figurar l'ajudar a algú a aconseguir els seus somnis i ell ho ha fet amb mi».

Per a Mechaal, «ha estat un orgull ser el primer palamosí a participar a uns Jocs Olímpics i el missatge que envio als joves és el de treballar dur i ser constants. tot seguit destaca que «és important escoltar els consells dels entrenadors perquè ells guiaran cap a l'èxit a tots aquells que comencen a competir. El novembre passat, el Cros Atlètic Vila de Palamós, supervisat al detall per Isidre Verdún i que tantes vegades va guanyar Mechaal en la seva etapa escolar, es va rebatejar amb el nom de Primer Cros Escolar Adel Mechaal.