«Amb motivació i ganes no em guanya ningú», va assegurar ahir Sergi Catarain en la seva presentació com a nou entrenador del Bordils a Divisió de Plata. El palafrugellenc, que duia quatre temporades al Garbí, assumeix que rellevar l'històric Pau Campos a la banqueta del Blanc-i-Verd «és un repte molt important, substituir-lo és gairebé impossible i sortiré perdent en totes les comparacions perquè és el millor entrenador gironí dels últims anys». Dit això, però, va insistir que «sempre he sigut molt competitiu, tant quan jugava com ara entrenant, i vull estar al màxim i fer passos endavant. No sé fins on em portarà això, si algun dia podrem lluitar per pujar amb el Bordils, però tinc clar que ara faig un pas molt important per a mi. No em tanco cap porta».

El Bordils va contactar amb Catarain quan la marxa de Campos rumb a Romania va semblar ja inevitable, al tram final d'aquesta temporada. Va ser via Jesús Mach. L'exporter va explicar que «ens vam entendre molt ràpid». Curiosament, Catarain és mestre d'educació física en una escola de Palafrugell, igual com el seu predecesor, que exercia en un institut. El nou entrenador del Bordils ja ha fet reunions amb tots els jugadors i sap que podrà mantenir el bloc en la cinquena temporada de l'equip a la segona divisió de l'handbol espanyol. Les úniques baixes, per motius de conciliació laboral i familiar, seran Enric Pedraza i Oriol Masmiquel. «Ara mateix no pensem a fer fitxatges perquè tenim els jugadors del segon equip per cobrir aquestes absències. És important tenir el bloc fet i que els jugadors hagin volgut mostrar aquest compromís i acceptar el repte de treballar amb mi». Catarain va dir que «el meu estil no serà gaire diferent al de Pau Campos, farem una defensa molt forta i un contraatac contundent. Hem de jugar un handbol molt dinàmic perquè no tenim jugadors per jugar en estàtic».

Catarain, llicenciat en CAFE-INEFC, farà 37 anys el setembre. Com a jugador es va formar en el Garbí, l'equip que ara estava entrenant. L'any 2002 va fitxar pel Barça i entre el 2005 i el 2007 va formar part del primer equip. Quan va marxar del Palau se'n va anar a l'OAR Corunya, l'Algesires, el Palautordera i el Sarrià. Ahir el nou tècnic del Bordils va anunciar que iniciarà la pretemporada el proper 1 d'agost. El club va aprofitar l'acte d'ahir per presentar també els tècnics dels altres dos equips sènior d'handbol. Carles Ramonet seguirà al B, que jugarà a Lliga Catalana, i Albert Pijoan dirigirà el C a Primera Catalana.