Un centenar d'assistents han pres part, aquest dimecres a Figueres, a la sisena edició dels Premis Amos de l'Àrea, uns guardons dirigits als màxims golejadors i els porters més sòlids dels equips de la comarca, a més d'un àrbitre, i que entreguen el Setmanari de l'Alt Empordà, amb la col·laboració del Consell Esportiu i del Consell Comarcal de l'Alt Empordà.

Per sisè any consecutiu s'ha lliurat un trofeu a 13 futbolistes d'entre Tercera Divisió i Quarta Catalana i futbol femení, un dels quals entregats pel jugador riumossenc de l'Eibar David Juncà, invitat de luxe, i pels entrenadors del Peralada Arnau Sala i Xavi Punsí, que van camí de pujar a Segona B.

En els premis, que tenen el suport de la Federació Catalana, també hi han assistit Jordi Bonet i Manuel Núñez, delegat a Girona i a l'Alt Empordà de la FCF; Rafa Pérez, delegat del Comitè Tècnic d'Àrbitres a Figueres; Quim Ferrer, Zamora de Segona A a la dècada dels vuitanta; Alfons Vila, president del Consell Comarcal i Esportiu; i Carles Ayats i Santi Coll, directors de L'Empordà.

Els 14 premiats

Tercera Divisió: David Corominas i Gianni Cassaro (Peralada)

Primera Catalana: Sergi Arranz (Horta)

Segona Catalana: Robert Fernández (AE Roses) i Joan Ureña (l'Escala)

Tercera Catalana: Arnau Garcia (Agullana) i Nahuel Brentan (Marca de l'Ham)

Quarta Catalana: Lluís Ortiz (Selvatans) i David Muñoz (Portbou)

Preferent Femenina: Ana Ríos i Xènia Cantenys (Sant Pere Pescador)

Primera Catalana Femenina: Maria Mallol i Xènia Cardona (Cabanes)

Àrbitre: Espinosa Díaz.

El figuerenc Sergi Arranz (Horta), pitxitxi absolut per quart cop

En els Amos de l'Àrea ha tornat a ser reconegut Sergi Arranz tot i no formar part d'un equip de la comarca. I és que el davanter de Figueres ha estat per quart cop el pitxitxi de Primera Catalana, amb l'Horta, anotant 24 gols i sent clau per l'ascens a Tercera Divisió.

Distinció a la trajectòria arbitral pel jonquerenc Espinosa Díaz

En la categoria d'àrbitres, el Comitè Tècnic d'Àrbitres de Figueres ha escollit Juan Espinosa Díaz per ser reconegut en els Amos de l'Àrea. Té 25 anys, arbitra des dels 13, viu a la Jonquera i enguany ha renunciat a arbitrar a Segona Catalana per problemes físics.

Set nens a l'Escola de Porters

Una de les novetats d'enguany és que es va aprofitar l'acte per a entregar diplomes als set nens que han participat, aquesta temporada, a l'Escola de Porters, organitzada des de fa dos anys pel Consell Esportiu amb Quim Ferrer d'entrenador.