La Fiscalia de Madrid s'ha querellat contra l'exfutbolista Pedrag Mijatovic per defraudar a Hisenda 189.534,93 euros durant l'exercici fiscal de 2011, ha informat aquest organisme. Així, la Secció de Delictes Econòmics de la Fiscalia ha presentat una denúncia davant els jutjats d'Instrucció d'Alcobendas arran d'un informe que l'Agència Estatal de l'Administració Tributària va remetre el passat 30 de maig a la Fiscalia Provincial de Madrid.

Els fets que se li imputen estan relacionats amb la declaració de l'IRPF de l'exercici 2011 on Mijatovic incloïa com a única renda la titularitat d'un immoble que tenia al 50 per cent a la localitat malaguenya de Mijas.

Tal com precisa la denúncia, l'exjugador montenegrí no està donat d'alta en el cens d'empresaris o professionals i, per tant, no ha declarat cap import per aquest concepte, però, segons la Fiscalia, "realment" desenvolupa la seva activitat com a assessor o intermediari en el món futbol.

Les quantitats rebudes en els seus comptes, que no han estat declarades, "són realment les contraprestacions per la realització d'aquesta activitat", subratlla la querella, en què s'assegura que els ingressos de Mijatovic obtinguts per rendiment de capital mobiliari tampoc van ser computats per aquest concepte.

Segons les indagacions de la Fiscalia, Mijatovic va aportar a diverses societats de les quals és titular real diverses quantitats en concepte de préstec, en una modalitat que té un tipus de rendibilitat anual del 5%. D'aquesta manera, si el capital prestat a les seves societats va ascendir a 2.850.976 euros, l'interès meritant seria de 142.548 euros.

A més, Mijatovic tenia a nom d'una societat de la qual era propietari real al 99,99% el pagament del lloguer de la residència on viu a Madrid.

Malgrat que el contracte estableix que les despeses de subministraments han de ser de compte de l'inquilí, el querellat no els va satisfer, sinó que es va fer càrrec la societat. Aquesta quantitat ascendia a 15.296 euros. "Per tant -afegeix la Fiscalia-, són utilitats percebudes per Mijatovic en funció de la seva condició de soci de l'entitat i, en conseqüència, són ingressos de capital mobiliari a computar com a rendes en espècie per import de 15.296 euros".

En l'apartat de rendiments de l'activitat empresarial, en la querella es recorda que l'exfutbolista exerceix una tasca professional consistent en l'assessorament i intermediació en el mercat futbolístic, el que ha de qualificar com a "professional".

Així, segons la Fiscalia, en els ingressos pel desenvolupament de l'esmentada activitat "s'han d'incloure la totalitat de les rendes i pagaments satisfets a / o realitzats als pagadors". Per aquest concepte, el total dels rendiments nets d'aquesta activitat econòmica que el querellat va deixar de tributar ascendeix a 347.298 euros.

La Fiscalia ha detectat més de tots aquests ingressos altres entrades de fons o de despeses en el patrimoni del querellat realitzats per tercers "que no es relacionen amb el desenvolupament d'una activitat professional" i l'origen no s'ha pogut acreditar. Es tracta, entre ells, del pagament en efectiu a un centre escolar de 7.598 euros, o l'ingrés en el compte d'una de les seves societats per valor de 9.954 euros i el de 8.500 euros en un altre compte. El total de guanys patrimonials suma 26.063 euros. Per tant, les quantitats esmentades de 142.548, 15.296, 347.298 i 26.063 euros són les omeses en la seva declaració i s'han d'integrar a la base imposable de l'impost.

Amb el càlcul del tipus impositiu corresponent, la quota defraudada per Mijatovic és de 189.534,93 euros, segons la Fiscalia.