Lewis Hamilton va tornar al camí de la victòria al Gran Premi del Canadà. Després d'un decebedor setè lloc al Gran Premi de Mónaco el pilot britànic de Mercedes va posar la directa a Montreal i va dominar la cursa de principi a fi, doncs va fer valer la pole position aconseguida en els entrenaments qualificatòris de dissabte i no va abandonar la part capdavantera de la cursa en cap moment.

El pilot asturià Fernando Alonso (McLaren), que havia fet un plantejament a una sola aturada, va haver d'abandonar per un trencament de motor quan rodava dins els punts i, aquesta temporada, segueix sense puntuar. Fernando Alonso estava a una sola volta d'aconseguir el primer punt de la temporada quan el motor Honda del seu monoplaça va dir prou.

De la seva banda, el madrileny Carlos Sainz (Toro Rosso) va ser dels primers en abandonar el Gran Premi degut a un accident en el que també hi va estar implicat el Williams de Felipe Massa. Sainz havia sortit des de la tretzena posició i volia fer una remuntada que l'acostés a la zona de punts. Sainz es va veure desestabilitzat per un cop pel darrera que el va fer picar contra Massa.

Amb Hamilton al graó més alt, el van acompanyar al podi el seu company a Mercedes Valtteri Bottas i l'australià de Red Bull Daniel Ricciardo. El líder del Mundial, Sebastian Vettel (Ferrari) va aconseguir entrar en quarta posició després d'avançar els dos Force India de Sergio Pérez i Esteban Ocon, cinquè i sisè, respectivament.

També dins els punts van aconseguir finalitzar Kimi Raikkonen (Ferrari), setè; Nico Hulkenberg (Renault), en vuitè lloc; Lance Stroll (Williams), novè i primer cop que puntua -Stroll corria a casa-; i va tancar la zona de punts el Haas de Romain Grosjean.

Amb els resultats de la cursa del Canadà el Mundial de pilots segueix encapçalat per Sebastian Vettel, amb 144 punts, però veu reduït el seu avantatge respecte Lewis Hamilton a dotze punts (abans de començar el Gran Premi era de 25 punts). En tercer lloc s'hi situa Valtteri Bottas, amb 93 punts i el quart és Kimi Raikkonen, ja més lluny amb 73.