Aquest divendres 9 de juny, a les nou del vespre, tindrà lloc al Pati de les Magnòlies de l'Edifici de la Generalitat a Girona l'acte d’homenatge a les 15 persones que aquest any rebran les Medalles de l'Esport que atorga anualment la Representació Territorial de l'Esport de la Generalitat a Girona, amb la col·laboració de la Diputació de Girona. Els guardonats, provinents d'arreu de les comarques gironines, han tingut papers destacats en diverses modalitats esportives.

Presidirà l'acte Gerard Figueras, secretari general de l'Esport, acompanyat de Josep Pujols, representant territorial de l’Esport a Girona

La Representació Territorial de l'Esport a Girona va decidir, l'any 1980, homenatjar a totes aquelles persones que d'una manera anònima i desinteressada havien treballat o treballaven per l'esport. Així naixien les Medalles de l'Esport de les Comarques Gironines. El procés per a l'obtenció d'aquest guardó s'inicia amb una convocatòria, a principis d'any, en la qual es remeten les bases a les institucions públiques i a les entitats esportives de les comarques gironines, donat que són aquestes les que han de presentar els seus candidats. Amb posterioritat, una comissió de recompenses es reuneix per deliberar els candidats i proclamar els guardonats.

Les Medalles de l'Esport, que aquest any arriben a la seva 37a edició, són dels guardons més antics que es concedeixen a Catalunya. Per a l'obtenció de la medalla es valora a persones de més de 60 anys amb uns criteris que primen més el treball anònim i desinteressat davant altres aspectes com podrien ser els èxits esportius que haguessin pogut aconseguir els candidats al llarg de la seva vida esportiva.

Durant les 36 edicions que s'han celebrat - i afegint-hi els premiats d’aquest any -, han rebut el guardó un total de 608 persones d'arreu de les comarques gironines i de diverses modalitats esportives.

Pel que fa a l'edició del 2017, la Comissió de Recompenses de la Medalla de l’Esport, reunida el passat 27 d'abril, ha concedit un dels guardons a Encarna Campos Cerdà, d'Avinyonet de Puigventós, per la seva vinculació en el món de la petanca.