El Girona FC necessitava només un punt per assegurar-se l’ascens directe a Primera Divisió i diumenge passat, a l’estadi de Montilivi, contra el Saragossa, els homes de Pablo Machín van empatar, cosa que els garantia l’entrada per la porta de la Glòria, després d’anys d’intentar-ho. L’afició ho celebrava i la plantilla, també. Malgrat que a l’equip ja no hi queda cap altempordanès, sí que n’hi ha que han treballat des de la sala de màquines.

Tres altempordanesos formen part de l’organigrama del Girona FC, que diumenge va aconseguir l'ascens a la màxima categoria del futbol estatal. Lluís Sala, de la Jonquera, forma part del cos tècnic, ajudant a la readaptació i recuperació dels jugadors lesionats o que es troben en procés de rehabilitació a la vegada que, mitjançant diferents dispositius tecnològics -GPS, càmeres tèrmiques, etc.-, monitoritza i analitza els rendiments individualitzats de cadascun dels jugadors.

Adam Díaz, de Portbou, enceta aquesta temporada la seva segona etapa a Montilivi. Prèviament, Diaz s'havia responsabilitzat de les tasques de màrqueting i, després d'uns mesos treballant i adquirint experiència en clubs estrangers, torna a Girona per rellançar i dinamitzar l’àrea d’abonats i fans, organitzant els desplaçaments tot buscant augmentar i fidelitzar la massa social del club.

César González, de Vilafant, va ser el primer dels tres a aterrar a Montilivi. González és el dissenyador gràfic del Girona FC. En arribar, es va crear la revista corporativa del Club, així com continguts audiovisuals i, en general, buscant una millor comunicació gràfica del que és un club de futbol creant campanyes amb gran ressò mediàtic com la cartellera de partit, caracteritzant els jugadors com si fossin atletes d’altres disciplines o com a part de cartells de pel·lícules de la gran pantalla.