El Reial Madrid va aconseguir ahir a Cardiff la dotzena Copa d'Europa del seu palmarès després de derrotar claramant el Juventus en la final (1-4). El conjunt entrenat per Zinedine Zidane va ser molt superior al segon temps i ho va fer valer al marcador gràcies al doblet de Ronaldo i els gols de Casemiro i Asensio. Mandzukic va fer el gol dels italians.

L'agressivitat amb què va començar el conjunt d'Allegri era l'escenari on es desenvoluparia la final. Van entrar millor al partit, mossegant cada pilota, amb fam d'un títol que no guanyen des de fa 21 anys. El Reial Madrid va trigar a trobar-se i ho va fer en moments aïllats, sense continuïtat en el primer temps. Als sis minuts Pjanic recollia un rebuig a la frontal i deixava anar un xut ajustat al pal davant el qual volava Keylor Navas per treure una mà impossible a la seva dreta.

Era el minut 20 quan Carvajal va cedir una pilota dins l'àrea per a Ronaldo, màxim golejador de Lliga de Campions per cinquè any consecutiu, que avançava el seu equip amb un xut imparable per a Buffon. Només set minuts va trigar el Juventus a igualar el duel. Una centrada d'Alex Sandro des de l'esquerra la va baixar amb el pit Higuaín. La pilota va acabar als dominis de Mandzukic, que es va inventar una xilena per empatar novament la final de la màxima competició europea. S'havia imposat el bloc del Juventus, que va desaprofitar els seus moments de superioritat davant un rival que sempre torna.

La xerrada de Zidane va canviar-ho tot després del descans. El duel es reprenia amb Cristiano i Isco trepitjant àrea rival en segons. El Reial Madrid s'apoderava de la pilota, recuperava la seva identitat i començava a decantar la final cap al seu costat. El mig del camp era la clau. Cristiano avisava amb amb una centrada de Marcelo a la qual no arribava per mil·límetres. Era el moment clau de la final. I va aparèixer Casemiro amb un xut des de 30 metres que va desviar el taló de Khedira davant la impotència de Buffon, que veia com s'escapava l'únic títol que li falta. En tres minuts la final va quedar sentenciada. Modric va robar, va desdoblar a Carvajal i va posar una passada al matador Cristiano, que s'avançava a tothom i signava el seu doblet.

Els intents de Massimilliano Allegri per ressuscitar la final eren insuficients per intentar dominar un Madrid que es trobava molt còmode i no patia en defensa. Va posar Alves de lateral per buscar velocitat amb Cuadrado, que va entrar tan accelerat que va acabar expulsat quan només portava quinze minuts sobre el terreny de joc. Cristiano i Marcelo buscaven més gols. Bale entrava a casa seva i fregava la xarxa. Sandro acariciava la resurrecció de la final amb un cop de cap que va sortir fregant el pal, però els canvis de Zidane complien i la cirereta la posava Marco Asensio, després d'una pujada de Marcelo.

Amb el Juventus totalment abatut, l'àrbitre va xiular el final del partit i el Madrid va celebrar la seva dotzena lliga de campions. La segona consecutiva a les ordres del tècnic francès Zidane. La Champions aconseguida permetrà al conjunt blanc jugar a l'agost la Supercopa d'Europa contra el Manchester de Mourinho.