El grup de comunicació espanyol Mediapro ha anunciat avui que construirà a la Xina un parc temàtic inspirat en l'astre argentí del Barcelona Leo Messi, que va estar present en l'esdeveniment en el qual es va revelar el projecte.

Aquest parc, que portarà el nom de Messi Experience Park i del qual encara es desconeixen detalls com el volum de la inversió o la localització, es durà a terme al costat de Phoenix U-Art -filial del gegant televisiu local Phoenix-, i serà "el parc temàtic de futbol més gran del món".

Inspirat en el cinc vegades guanyador de la Pilota d'Or, el parc estarà orientat a les famílies i a "estimular el coneixement i la passió sobre el futbol dels joves xinesos", per al que podran revisar tots els partits que Messi ha disputat o practicat l'esport en els més de 12.000 metres quadrats dedicats a això.

A això se sumaran uns 50.000 metres quadrats de parc cobert i 25.000 d'"espais públics", segons ha indicat el responsable de Mediapro en el projecte, David Xirau, al qual va acompanyar el president del Grup, Jaume Roures.

"No farem un projecte europeu a la Xina. Farem un projecte de futbol a la Xina a partir de la cultura i de referències culturals xineses", ha apuntat Xirau, que ha afegit que "evidentment parlarem de Leo Messi, però des de la Xina i per a la Xina".

"Estic agraït perquè hagin pensat en mi i, sobretot, sorprès perquè vulguin fer aquest projecte. Em sembla increïble la dimensió que té i tant de bo la gent de la Xina ho pugui gaudir molt", ha assegurat l'astre argentí.

Desenes d'aficionats van acudir a l'esdeveniment, celebrat en un dels principals gratacels de la capital xinesa, per poder conèixer el seu ídol, que va respondre a preguntes d'alguns seguidors.

Messi, al qual una aficionada fins i tot va preguntar si pensava afaitar-se la barba, va agrair als seus admiradors xinesos "l'afecte especial" que "sempre" rep al país asiàtic.

L'ambaixador argentí a la Xina, Diego Ramiro Guelar, va acudir a l'esdeveniment i va elogiar el futbolista, al qual va qualificar d'"extraordinari ambaixador de l'Argentina al món" i "figura de referència central a la Xina".